UBS AM: Chinese staatsobligaties worden veilige haven

UBS AM: Chinese staatsobligaties worden veilige haven

Fixed Income China
China.jpg

De Chinese obligatiemarkt biedt beleggers een relatief lage volatiliteit en een kans om de portefeuille te diversifiëren. Dat stellen de experts van UBS Asset Management in hun laatste rapport ‘China: out of lockdown - into recovery?'

“Deze twee factoren maken van Chinese staatsobligaties steeds meer een veilige haven”, zegt Hayden Briscoe, hoofd obligaties voor Azië en de Pacific bij UBS AM. “Daarnaast bieden deze obligaties zeer aantrekkelijke yields van 2% tot 3%. Zeker vergeleken met de yields van nul tot negatief in veel ontwikkelede markten.”

Volgens Briscoe kunnen beleggers als het op Chinese obligaties aankomt beter actief beleggen en niet enkel de indices volgen. “Als beleggers wachten tot de wereldwijde indices Chinese obligaties opnemen naar gelang een gewicht dat recht doet aan de betekenis van China voor de wereldeconomie, kunnen ze lang wachten.”

Briscoe vindt China tijdens een wereldwijde recessie één van de beste plekken om te investeren. “Volgens de meest recent prognose van het Internationaal Monetair Fonds zal de Chinese economie op jaarbasis ongeveer 1,2% groeien. In 2021 zelfs zo’n 9,2%. Dit terwijl de wereldwijde economie dit jaar met 3% zal dalen en komend jaar zal stijgen met slechts 5,7%.”