Aberdeen Standard Investments beloond met twee awards voor kwaliteit onderzoek

Aberdeen Standard Investments beloond met twee awards voor kwaliteit onderzoek

Asset Allocation Asset Management
Award.jpg

Amsterdam Aberdeen Standard Investments (ASI) geeft de beste asset allocatie-adviezen. Dat stelt Alpha Research dat aan de vermogensbeheerder de Asset Allocation Award en de Asset Allocation Award Overall uitreikte voor zijn maandelijkse Global Outlook-rapporten.

“Deze beide onderscheidingen bevestigen de kwaliteit van ons onderzoek, dat wordt verricht door wereldwijd meer dan 1000 asset-class specialisten die hun inzicht delen over aandelen, obligaties, onroerend goed en alternatieve beleggingen. Onze beleggingsteams zijn op samenwerking gericht, zodat de kennis optimaal wordt gedeeld. In onze maandelijkse Global Outlookrapporten maken we deze expertise en inzichten breed en op heldere wijze toegankelijk naar het oordeel van Alpha Research. We zijn trots dat de kwaliteit van onze Global Outlooks onder de bezielende leiding van ASI’s Head of Global Strategy Andrew Milligan erkenning krijgt”, aldus Peter in de Rijp, Head of Distribution bij Aberdeen Standard Investments Nederland.

Alpha Research is een onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger. Het bureau volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. De research is beschikbaar voor professionele beleggers, beleggingscomité’ s van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders. Op basis van een kwantitatieve analyse beoordeelt Alpha Research de kwaliteit van de aanbevelingen van de verschillende vermogensbeheerders.

Het onderzoeksbureau reikte voor het vijfde opeenvolgende jaar de prijzen uit. De rapporten moeten aan een flink aantal criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een prijs. Ze moeten onder meer publiekelijk toegankelijk zijn, frequent verschijnen, een duidelijke publicatiedatum kennen, drie jaar bestaan, duidelijke aanbevelingen bevatten en voor vier van de vijf beleggingscategorieën (cash, grondstoffen, vastgoed, obligaties en aandelen) moet een advies worden gegeven.