BNY Mellon IM: Betere groei VS door handelsakkoord en effect renteverlagingen

BNY Mellon IM: Betere groei VS door handelsakkoord en effect renteverlagingen

Interest Rates Economy United States Trade conflict
Amerika (01)

De combinatie van het sluiten van het deelhandelsakkoord en de nog te verwachte positieve effecten door de drie recente renteverlagingen van de Fed, kunnen leiden tot meer investeringen en een beter dan verwachte groei van de Amerikaanse economie.

Dat concludeert de Global Economics and Investment Analysis Group van vermogensbeheerder BNY Mellon Investment Management in de analyse Quick Notes on the US-China Phase 1 Trade Deal.

De specialisten van BNY Mellon Investment Management merken in hun analyse op dat de ondertekening van het deelakkoord reeds positieve effecten heeft op het sentiment onder beleggers en financiële markten. Ze wachten nu op het moment dat investeringen in de Amerikaanse economie aantrekken. Met name de financiële, farmaceutische en energiesector en ook de landbouw profiteren hier direct van.

Een andere implicatie van het sluiten van de handelsovereenkomst is volgens BNY Mellon Investment Management dat de nog resterende importtarieven kunnen worden opgeheven, als onderdeel van de onderhandelingsstrategie in aanloop naar het fase-II handelsakkoord tussen China en de VS.

De verwachting is overigens dat fase-II niet voor de verkiezingen van november 2020 wordt ondertekend en mogelijk helemaal niet. Fase-II behelst immers structurele kwesties binnen de Chinese economie zoals staatsbedrijven, subsidies en diens gebrek aan marktmechanisme. ‘Het is daarom realistisch te denken dat het Fase-II-akkoord er niet komt, ongeacht wie president is in 2021.’