Natixis IM: Internationale beleggers keren China de rug toe als situatie Hongkong escaleert

Natixis IM: Internationale beleggers keren China de rug toe als situatie Hongkong escaleert

China
China.jpg

Internationale beleggers zullen China de rug toekeren, als de situatie in stadstaat Hongkong verder escaleert. Dat verwacht fondsmanager Igor de Maack van DNCA Investments, onderdeel van Natixis Investment Managers.

Hij constateert dat de situatie in Hongkong niet alleen een kwestie is van de fundamentele vrijheden die de westerse wereld zo dierbaar zijn. 'Hongkong blijft de toegangspoort tot China voor de internationale financiële markten. Shenzhen noch Shanghai is erin geslaagd dit over te nemen van de eilandstaat. Daarom vindt de Chinese regering de politieke kwestie zo moeilijk op te lossen. Als China voor eens en voor altijd zijn intrede wil doen op het podium van modern, wereldwijd kapitalisme, moeten de kapitaalmarkten vrij en open zijn', stelt De Maack.

Als de situatie verergert, zouden internationale beleggers kunnen besluiten te kiezen voor kalmere en minder vijandige gebieden, zoals Europa, waar de economie zich langzaam herstelt.