Natixis: Wanordelijke Brexit gevaarlijker dan handelsoorlog

Natixis: Wanordelijke Brexit gevaarlijker dan handelsoorlog

Brexit Trade conflict
Brexit.jpg

Een wanordelijke Brexit vormt een nog groter risico voor de wereldeconomie dan het handelsconflict tussen de VS en China. Dat blijkt uit een enquête van vermogensbeheerder Natixis Investment Managers.

De enquête ‘Midyear Strategist Survey’ werd gehouden onder verschillende chief investment officers, economen, strategen en portfoliomanagers, allen verbonden aan (boutiques van) Natixis IM en schetst een beeld van wat professionele beleggers verwachten van de tweede helft van 2019.

Slechts een klein aantal strategen houdt hoop op een ordelijke Brexit, het merendeel van de respondenten heeft echter ‘een algeheel gebrek aan enthousiasme over opwaarts potentieel’. Natixis IM is eveneens bearish over aandelen uit het Verenigd Koninkrijk. Andere beleggingscategorieën waarover Natixis-strategen somber zijn, zijn cryptovaluta, Amerikaanse high yield-bedrijfsobligaties en bankleningen.

Ondanks een positief eerste halfjaar van 2019, moeten wereldwijde beleggers voor de tweede helft van 2019 rekening houden met matige prestaties. Met renteverlagingen door de Fed vermoedelijk in het verschiet, zijn Natixis-strategen het meest optimistisch over Amerikaanse staatsobligaties, gevolgd door aandelen uit opkomende markten, wereldwijde ‘real estate investment trusts’ en alle soorten obligaties uit opkomende markten (harde valuta, lokale valuta en bedrijfsobligaties).