BlackRock: markt obligatie-ETF’s blijft groeien, recordinstroom in tweede kwartaal

BlackRock: markt obligatie-ETF’s blijft groeien, recordinstroom in tweede kwartaal

ETFs Fixed Income Equity Japan United States
World Business.jpg

In het tweede kwartaal van dit jaar is er wereldwijd voor $113,9 miljard meer belegd in ETP’s (exchange traded products, zoals ETF’s). Dat komt vooral door de instroom in de markt voor obligatie-ETF’s van $59,5 miljard, de sterkste instroom voor deze categorie tot nu toe. Dat blijkt uit gegevens die BlackRock ETP Research heeft verzameld.

De sterke instroom in obligatie-ETF’s vloeide voornamelijk naar ETF’s met Amerikaanse staatsobligaties en investment-grade-obligaties, en multisector-ETF’s.

Door sterke bedrijfsresultaten en de aanhoudende economische groei stroomde er ook veel geld naar ETF’s met Amerikaanse aandelen ($29,5 miljard). ETF’s met Japanse aandelen noteerden een instroom van $12,2 miljard, mede dankzij steunaankopen van de Japanse centrale bank.

Door het zwakke economische momentum, bescheiden bedrijfswinsten en de politieke risico’s stroomde er $5,8 miljard weg uit ETF’s met Europese aandelen. Er vloeide $2 miljard weg uit ETF’s met aandelen uit Azië-Oceanië.