Legg Mason: Wereldwijde vooruitzichten

Legg Mason: Wereldwijde vooruitzichten

Outlook
Outlook vooruitzicht (01)

In een uitgebreid rapport geven de fondsbeheerders van Western Asset (een filiaal van Legg Mason) hun wereldwijde groeivooruitzichten. Hieronder vindt u een samenvatting.

“We denken dat de wereldwijde groei positief blijft. In de VS houdt de groei aan, terwijl die in Europa en China terug aantrekt. Hoewel de groei in de VS vertraagd is, zien we geen substantiële zwakheid die een voortzetting van de expansie zou bedreigen.

In Europa is het risico op een “no deal” Brexit recent gestegen, maar de waarschijnlijkheid van een of andere Brexit-overeenkomst of een lang uitstel is nog altijd groter. Maar over het algemeen geloven we dat de Eurozone aan een recessie zal ontsnappen en terug zal aanknopen bij trendachtige groeiniveaus.

China’s groeiritme zal laag blijven tot de tweede helft van het jaar, wanneer het effect van de stimuleringsmaatregelen zichtbaar wordt.

Er heerst weliswaar onzekerheid omtrent de voorwaarden voor een wereldwijde groei. Maar we denken dat de recente gematigde toon van de Fed en de tekenen van een sterker dan verwachte Amerikaanse groei constructief zijn voor de opkomende markten, zowel qua financiële toestand als geldstromen.”