DWS: Vastgoedtransacties EUR 4,6 miljard in 2018, mede door Rivierstaete in Amsterdam

DWS: Vastgoedtransacties EUR 4,6 miljard in 2018, mede door Rivierstaete in Amsterdam

Infrastructure Real Estate
dws-vastgoedtransacties-eur-46-miljard-in-2018-mede-door-rivierstaete-in-amsterdam_1_TkNX8v.jpg

De Europese vastgoedtak van vermogensbeheerder DWS heeft in 2018 voor circa EUR 4,6 miljard aan vastgoedtransacties uitgevoerd voor zijn open-end vastgoedbeleggingsfondsen en gesegregeerde fondsen voor institutionele beleggers. Eén van de belangrijke aankopen was Rivierstaete in Amsterdam.

De Europese vastgoedtak van vermogensbeheerder DWS heeft in 2018 voor circa EUR 4,6 miljard aan vastgoedtransacties uitgevoerd voor zijn open-end vastgoedbeleggingsfondsen en gesegregeerde fondsen voor institutionele beleggers. Eén van de belangrijke aankopen was Rivierstaete in Amsterdam.

Daarmee steeg het transactievolume met bijna EUR 1 miljard in vergelijking met 2017 toen dit uitkwam op EUR 3,7 miljard. Er werd daarnaast in 2018 ook EUR 740 miljoen in ‘debt funds’ en ‘debt mandates’ geïnvesteerd, zo maakte DWS vandaag bekend.

Fondsen passeren grens van EUR 10 miljard

Voor zijn drie open-end fondsen en voor de closed-end fondsen kocht DWS op de internationale markt 21 panden aan voor ongeveer EUR 1,95 miljard. Het verkocht ook zes locaties voor circa EUR 400 miljoen. Voor de fondsen en mandaten voor institutionele beleggers werden er veertien aankopen gedaan voor EUR 1 miljard en ook veertien panden verkocht voor rond EUR 1,25 miljard.

“Wij zijn verheugd dat onze drie open-end fondsen en vastgoedbeleggingsfondsen in augustus de grens van EUR 10 miljard passeerden”, aldus Dr. Georg Allendorf, Hoofd Real Estate in Europa voor DWS. “Een belangrijke transactie in Europa was de acquisitie van het kantoorgebouw Rivierstaete in Amsterdam. Met de prijs van EUR 228 miljoen was dit de grootste transactie in Nederland.”

“Wij zijn zeer trots op het grote transactievolume in vastgoed en infrastructure debt”, zegt Clemens Schäfer, Chief Investment Officer en hoofd portfoliomanagement voor Europees vastgoed. “In dit segment kregen wij in 2018 voor het eerst meer dan EUR 2 miljard onder beheer en we zien mogelijkheden om verder te groeien in 2019.”

Trends

DWS kijkt niet alleen naar kantoorpanden, maar ook naar woningen voor particulieren, inclusief studentenwoningen en zorgappartementen. Ook kijkt de vermogensbeheerder naar mogelijke investeringen in logistiek vastgoed en hotels. DWS zal wel selectief blijven gezien de prijsstijgingen in veel markten.