Fidelity: In Europa zijn meer waardeaandelen te vinden dan in de VS

Fidelity: In Europa zijn meer waardeaandelen te vinden dan in de VS

Aandelen Europa Verenigde Staten
Outlook vooruitzicht (02)

In de MSCI Europe, met een kleine 200 bedrijven die onder minder dan 15 keer de winst handelen, genoeg aandelen te vinden zijn die goede fundamentals.

‘In Europa vind je op dit moment veel meer waardeaandelen dan in de VS,’ concludeert Fidelity vandaag. ‘Er zijn in Europa op dit moment namelijk veel meer aandelen die verhandeld worden tegen aantrekkelijke multiples dan in de VS. De S&P 500 heeft momenteel meer aandelen met een koers-winstverhouding boven de 30, terwijl de MSCI Europe index meer aandelen heeft met een PE-ratio onder de 10.’ ‘Dit komt doordat de prestaties van de ‘Magnificent Seven’ de andere 493 aandelen in de S&P 500 omhoogtillen. Europa heeft haar eigen versie, ook wel de ‘Seven Wonders’ genoemd. Hoewel Hermès, Novo Nordisk, Siemens, LVMH, SAP, ASML en Schneider Electric het beter doen dan de rest van de markt, heeft hun succes niet eenzelfde effect gehad op andere aandelen zoals in de S&P 500.’

‘De waarde van een aandeel heeft natuurlijk meer factoren dan alleen het PE-ratio. Toch denken wij dat er in de MSCI Europe, met een kleine 200 bedrijven die onder minder dan 15 keer de winst handelen, genoeg aandelen te vinden zijn die goede fundamentals hebben en goed gepositioneerd zijn voor een periode van relatief krap monetair beleid.’ De goedkopere cyclische consumentengoederen, financiële partijen en tech zijn voorbeelden van sectoren waar naast de ‘magnificent’ of de ‘wonders’ nog andere pareltjes te vinden zijn.