Invesco: Cijferseizoen voorbij, ogen weer gericht op centrale banken

Invesco: Cijferseizoen voorbij, ogen weer gericht op centrale banken

Vooruitzichten Monetair beleid
Koersgrafiek (11) analyse rapportage

Nu het cijferseizoen zo goed als voorbij is, worden markten weer gedreven door monetair beleid, aldus Kristina Hooper, Beleggingsstrateeg bij Invesco.

Dit zijn haar verwachtingen voor wat betreft de beslissingen van enkele centrale banken:

  • Het welbekende ‘maart roert zijn staart’ kan ook wel eens gelden voor de Fed. Ondanks de hawkish uitspraken van de Fed heeft Hooper hoop op een ommekeer in het verkrappende beleid.
  • De Bank of Canada vergadert komende week en volgens Hooper kan de uitkomst daarvan wel eens een indicatie zijn voor het monetaire beleid in andere landen. De BoC zat de afgelopen jaren in de voorhoede van monetaire beslissingen.
  • De Bank of Japan lijkt wat geduldiger te zijn met het normaliseren van het monetaire beleid. De meeste analisten verwachten dat er in april een einde komt aan de negatieve rente, maar Hooper wijst erop dat de BoJ data- en niet datumgedreven is, iets dat positief kan uitpakken voor Japanse aandelen.

Het Chinese National People’s Congress deze week is een belangrijke bijeenkomst waarin de Chinese overheid haar doelen stelt voor dit jaar en daarbij al wat uit de doeken doet over het beleid. Het Chinese Politburo liet vorige week weten dat ze de economie actief wil stimuleren. Hooper verwacht dat China het doel voor een groei van 5% bevestigt en ondersteunend beleid voor economie en de markten aankondigt, goed nieuws voor Chinese aandelen dus.