T. Rowe Price: Kansen in Aziatische aandelen

T. Rowe Price: Kansen in Aziatische aandelen

Azië
Outlook vooruitzicht (02)

Diverse Aziatische regio’s bieden aantrekkelijke aandelenwaarderingen en sterke fundamentele bedrijfsfactoren.

‘De diversiteit van de Aziatische aandelenmarkten is opmerkelijk toegenomen, met een steeds duidelijker onderscheid tussen verschillende regio's,’ stelt T. Rowe Price vandaag. ‘China en Hongkong vormen de eerste categorie, met een steeds uniekere economische cyclus die hun waarderingen loskoppelt van andere regionale markten. De recente regelgevingsverschillen hebben dit onderscheid verder versterkt.

India en landen in Zuidoost-Azië vormen de tweede groep, die profiteert van een verschuiving in investeringsstromen die uit China wegvloeien. Daadkrachtig beleid en interne economische groei helpen met name India en Indonesië vooruit.

 Taiwan, Zuid-Korea en Singapore vormen de derde groep, die wordt gekenmerkt door geavanceerde markten met een aanzienlijke blootstelling aan de wereldeconomie. Taiwan en Zuid-Korea zijn ook sterk verbonden met de technologische cyclus.

Hoewel deze diversiteit gunstig zou moeten zijn voor gerichte aandelenselectie, hebben macro-economische gebeurtenissen recentelijk de fundamentele bedrijfsfactoren overschaduwd, vooral in China door beleidswijzigingen. Toch verwachten we dat de ‘fundamentals’ weer de overhand zullen nemen, wat gunstiger is voor bottom-up aandelenselectie.’

Vooruitzichten Azië

‘De huidige waarderingen zijn aantrekkelijk in vergelijking met historische niveaus en met ontwikkelde markten. Winstverbeteringen worden verwacht in India en Zuidoost-Azië, terwijl in China de omstandigheden gunstiger worden voor aandelenselectie. Veel bedrijven anticiperen op uitdagende omstandigheden door zichzelf te versterken door nieuwe markten te betreden, concurrentie aan te gaan of eigen aandelen terug te kopen. De komende tijd lijkt gunstiger voor aandelenselectie gebaseerd op fundamentele analyses, waardoor investeren in de regio aantrekkelijk blijft.’