Natixis IM: Amerikaanse arbeidsmarkt normaliseert

Natixis IM: Amerikaanse arbeidsmarkt normaliseert

Verenigde Staten Arbeidsmarkt
mensen (2) - werkloosheid.png

De Amerikaanse arbeidsmarkt zal over augustus een verdere normalisering laten zien en ook personeelstekorten in sectoren zullen langzaam maar zeker oplossen.

Dat verwacht Jack Janasiewicz, portfoliomanager en Lead Portfolio Strategist bij Natixis Investment Managers Solutions. 'Recente trends in Amerikaanse banenrapporten wijzen zeker op een aanhoudende verzwakking van de arbeidsmarkt en ook de economische cijfers lijken in diezelfde richting te wijzen.'

Financiële markten zullen volgens Janasiewicz zeer gespitst zijn op alle economische berichten over werkgelegenheid en inflatie, zeker nu de Federal Reserve heeft aangegeven dat eventuele renteverhogingen sterk zullen afhangen van economische cijfers.

'Het belangrijkste binnen de payroll print zal de looncomponent zijn. Tekenen van groei zullen leiden tot verdere consternatie over de noodzaak van extra renteverhogingen om de arbeidsmarkt af te koelen', aldus de Portfoliomanager.