Nuveen: Het tij nog niet gekeerd voor niet-Amerikaanse aandelen

Nuveen: Het tij nog niet gekeerd voor niet-Amerikaanse aandelen

Aandelen
Wereld.jpg

Beleggers moeten de verleiding zien te weerstaan om te beleggen in niet-Amerikaanse aandelen, hoe aanlokkelijk het momenteel ook is. Dat zegt Saira Malik, chief investment officer bij de Amerikaanse vermogensbeheerder Nuveen in haar wekelijkse commentaar.

Aandelen van buiten de Verenigde Staten zijn momenteel extreem goedkoop en beleggers hebben de neiging om erop te duiken, maar Malik vindt dat niet zo’n goed idee. “Goedkoop is duurkoop als we de langetermijnwaarde van deze aandelen in ogenschouw nemen”, volgens Malik.  "Er is weinig wat de aandelenkoersen een zet in de goede richting kan geven, en daarom moeten we alert zijn op zogeheten value-traps.”

In Europa ontregelen de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne de economie. Daarbij is de ECB bezig met renteverhogingen, maar de centrale bank loopt ver achter op de Amerikaanse Fed en de Bank of England. Slechts een de-escalatie van de oorlog, de inzet van meer alternatieve energiebronnen of een milde winter kunnen het Europese tij nog keren, vindt Malik.

De Japanse economie zou volgens Malik kunnen profiteren van een minder agressieve renteverhoging van de Fed. “China zit vooral zichzelf in de weg. De wereld zou gebaat zijn met meer duidelijkheid rond de beleidskeuzes die Peking voor ogen heeft en duidelijk bewijs dat de economie daar weer aantrekt. In Latijns-Amerika gloort er hoop aan de aandelenhorizon. Brazilië trekt de kar met haar olieproductie”, aldus Malik.

Malik pleit voor onderweging in niet-Amerikaanse aandelen. “De voornaamste reden is de harde tegenwind in de belangrijkste markten.”