PGIM Real Estate: Verleg focus van Europa naar VS

PGIM Real Estate: Verleg focus van Europa naar VS

Vastgoed Europa Verenigde Staten
Vastgoed (01)

Europa is de meest risicovolle regio voor vastgoedinvesteerders in 2022 naast de opkomende markten. Dit komt door de nabijheid van de oorlog in Oekraïne en de directe gevolgen voor de energievoorziening. Internationale vastgoedbeleggers zouden meer moeten alloceren naar de Verenigde Staten, waar de directe effecten milder zijn en de potentie voor een snel herstel na een neergang groter is.

Dit concludeert PGIM Real Estate in zijn Global Outlook 2022 - Investing Through Uncertainty.

Recente gebeurtenissen zoals de stijgende inflatie en renteverhogingen, tekorten aan vastgoedaanbod, nieuwe COVID-19 uitdagingen en geopolitieke conflicten,vragen om een meer defensieve benadering. Dat betekent dat de nadruk moet liggen op vastgoedsectoren en markten die betrouwbare inkomsten genererenen waar de vraag structureel ondersteund wordt door gunstige trends.

Voor Europa en andere regio’s doet PGIM Real Estate de volgende aanbevelingen: verhoog investeringen in woningen; leg in de woonsector de nadruk op betaalbare woningen, eengezinswoningen en seniorenwoningen; verhoog de blootstelling aan de logistieke sector met het oog op trends in e-commerce; focus op kantoren met sterke ESG-kwaliteiten en life sciences and technologie-clusters; blijf onderwogen in retail vastgoed en hotels.