Cardano Group bevestigt afronding overname ACTIAM

Cardano Group bevestigt afronding overname ACTIAM

Fusies & Overnames (M&A)
Vriendschap-relatie-samenwerking-algemeen.jpg

Cardano Group heeft op maandag 3 januari de afronding van de overname van duurzaam vermogensbeheerder ACTIAM van Athora Netherlands NV bevestigd. De overname werd in oktober 2021 aangekondigd.

Na goedkeuring van de toezichthouder en positief advies van de medewerkersvertegenwoordiging kan de transactie nu formeel worden afgesloten.

ACTIAM is een ‘pure-play’ duurzame belegger met een uitstekend trackrecord, een uitmuntende reputatie en gedreven medewerkers met diepe expertise. Voor Cardano vormt deze overname een belangrijke mijlpaal bij het realiseren van zijn ambitie om duurzame totaaloplossingen te bieden aan pensioenfondsen en andere langetermijnbeleggers.

Cardano is door deze stap in staat meer directe impact te maken vanuit hun huidige beleggingsstrategieën met als doel hun financiële en maatschappelijke resultaten op lange termijn te maximaliseren.

Belangrijk onderdeel van de transactie is een tienjarige overeenkomst voor het beheer van circa € 15 miljard aan vermogen van Athora Netherlands. Hiermee zal ACTIAM zich over de lange termijn blijven inzetten om kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan de klanten van Athora Netherlands te blijven leveren. In totaal beheert ACTIAM een vermogen van ruim € 21,5 miljard.

Nu de transactie is afgerond treedt interim-CEO Frank Kusse van ACTIAM terug en maakt plaats voor Harold Naus, die tevens CEO blijft van Cardano Nederland. Ook Dudley Keiller verlaat de board van ACTIAM. ­­Hij wordt opgevolgd door Marc Strijbos. Daarnaast treedt Jorg Sunderman toe tot de board.