Icoinic Capital: Crypto is niet meer alleen voor cowboys

Icoinic Capital: Crypto is niet meer alleen voor cowboys

Aandelen Bitcoin
bitcoin crypto (3).png

Nieuws over crypto is dagelijkse kost. Op maandag leest men dat grote speler Tesla de Bitcoin omarmt, op dinsdag dat Visa cryptovaluta als legitiem betaalmiddel accepteert en de krantenkoppen van woensdag schreeuwen dat Coinbase zich opmaakt voor een beursgang. Om één gegeven kunnen we niet heen: investeren in crypto is niet meer alleen voor cryptocowboys.

Met het mainstream worden van crypto, zien we ook dat betrouwbare en professionele crypto vermogensbeheerders zoals Icoinic Capital de markt betreden. Gevestigd in het financiële hart van de Amsterdamse beurs vormt Icoinic Capital de hoeksteen van cryptovaluta op de beurs. Als een van de eerste Nederlandse crypto vermogensbeheerders optimaliseert Icoinic Capital de prestaties in de cryptomarkt voor particuliere investeerders en bedrijven. Met een zelfontwikkeld algoritme en prijswinnende fondsen heeft Icoinic Capital een onderscheidende propositie te pakken.

Alternatieve investering

Het lijstje van bedrijven die cryptovaluta als investering omarmen groeit gestaag. Na de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock trad nog een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders - Morgan Stanley - deze maand toe tot de Bitcoin markt door drie fondsen te lanceren. Naast traditionele beleggingen wordt het beleggen in cryptovaluta als alternatieve investering in toenemende mate gezien als een gedegen investeringskeuze. “Als onderdeel van een goed gespreide portefeuille is het niet ongebruikelijk dat rond de 10 tot 15 procent van het vermogen geïnvesteerd wordt in cryptovaluta”, aldus Arthur Stolk, oprichter van Icoinic Capital. Ook in Nederland zien we dat de markt voor betrouwbare en professionele crypto vermogensbeleggers zoals Icoinic Capital zich in rap tempo ontwikkelt.

Expertise

Als een van de eerste deskundige Nederlandse crypto beleggingsfondsen gelooft Icoinic Capital in de professionalisering van crypto vermogensbeheer als financiële dienstverlening. Icoinic Capital streeft naar een veilige, makkelijke en slimme manier om te investeren in crypto en ontzorgt haar klanten daarmee volledig. Om transparantie en betrouwbaarheid te kunnen waarborgen werkt Icoinic Capital op het gebied van fondsbeheer samen met onafhankelijke partners zoals IQ-EQ. Op het gebied van auditing werken ze samen met partner Londen & Van Holland. Het bijzondere ondernemersverhaal van oprichter Arthur Stolk ligt ten grondslag aan het succes van Icoinic Capital. Als visionair ondernemer kon hij al vroeg de vertaalslag maken van kapitaal naar IT en daarmee kapitaliseren op de cryptotechnologie. Om zijn visie en missie te realiseren, werkt Arthur alleen met de beste mensen. Zo wordt CEO Wilhelm Roth omwille van zijn expertise regelmatig ingevlogen om partijen zoals het Vaticaan en de Digital Euro Association te adviseren.

Crypto never sleeps

De cryptomarkt gaat 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar door. Door de kenmerkende hoge volatiliteit heeft Icoinic Capital een uniek algoritme ontwikkeld met een zeer specifieke strategie: de high-frequency trading strategie. Het succes van de flitshandelstrategie, waarbij cryptovaluta worden verhandeld tussen de 6 en 8 seconden, is dan ook terug te zien in de netto cijfers. Het jaarlijks rendement over 2020 is maar liefst 274,78 procent. De combinatie van Icoinic Capitals bewezen track record, prijswinnende fondsen – ze wonnen de Cashcow Award 2019 en 2020 voor beste Nederlandse Cryptofonds – en een onderscheidende propositie maakt Icoinic Capital pionier van de ontwikkeling van crypto vermogensbeheer.

Het verhaal: crypto-evolutie

Het is een achterhaald beeld dat het verhandelen in cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin gebeurt op zolderkamertjes door belasting ontduikende cryptocowboys. De grootste bedrijven investeren in crypto, en partijen die onderdeel zijn van de financiële infrastructuur zoals PayPal en Mastercard accepteren Bitcoin inmiddels als legitiem betaalmiddel. Zo stegen Bitcoin en Ethereum in waarde nadat Visa in maart aankondigde betalingen in een aan de dollar gelieerde cryptomunt te accepteren. In dezelfde maand kondigde ook Tesla aan Bitcoin te accepteren als legitiem betaalmiddel. Daarnaast is er een toenemende interesse in cryptovaluta vanuit instanties en centrale banken. Wilhelm Roth, CEO bij Icoinic Capital: “Er bestaat er een groeiende interesse op toezicht op cryptobedrijven vanuit de Nederlandse Bank (DNB). Aangedreven door een Deutsche Bundesbank, heeft de Europese Centrale Bank (ECB) naar verwachting binnen vier jaar zelfs een eigen cryptomunt in de vorm van een digitale euro.”