Broker IG: Valutaparen EUR/USD en Cable onder druk door sterkere dollar

Broker IG: Valutaparen EUR/USD en Cable onder druk door sterkere dollar

Valuta
Geld 3.jpg

Het lijkt er volgens Chris Beauchamp, hoofd-marktanalist bij broker IG, dat de dollar weer wat kracht wint ten opzichte van de euro. “De poging om het weerstandsniveau van USD 1,20 te doorbreken lijkt mislukt en de winsten van vorige week zijn verdampt.”

Het 200-daags gemiddelde (SMA) op USD 1,1837 komt nu weer in zicht. “Steun zien wij rond het niveau van USD 1,19 en verkopers zullen op zoek zijn naar een duwtje onder dit niveau. Op de lange termijn zien we dan het niveau van USD 1,1612 aan de horizon verschijnen.” Een rally terug boven het hoogste punt van vrijdag op USD 1,1986 is volgens de analist nodig om het valutapaar weer in een opwaartse trend te brengen.

GBP/USD kentering is gaande

Ook in de cable lijkt de opleving van vorige week al even geleden. “Het 50-daags simple moving average van USD 1,3797 zal waarschijnlijk worden getest nu de sterkte van de dollar het GBP/USD-paar naar beneden duwt.”

Hiermee komt volgens de expert van IG het steungebied rond USD 1,37 opnieuw in beeld, terwijl daaronder rond het niveau van USD 1,35 mogelijk steun ligt. “De prijs moet weer boven USD 1,40 handelen, om deze bearish kortetermijnvisie om te buigen.”