Allianz neemt Rabo PGGM PPI over

Allianz neemt Rabo PGGM PPI over

Pensioenfondsen
Handshake 2.jpg

Allianz heeft overeenstemming bereikt om Rabo PGGM PPI over te nemen. Rabo PGGM PPI heeft de afgelopen periode een strategische heroverweging uitgevoerd. Zij wil een bredere groep werkgevers en hun medewerkers ook in de toekomst van een goede pensioenoplossing kunnen voorzien.

Met de overname door Allianz, die nog moet worden goedgekeurd door toezichthouders, verwacht zij deze ambitie deze zomer te kunnen realiseren.

Na een uitvoerige oriëntatie bleek Allianz de beste partij om Rabo PGGM PPI over te nemen. De partijen werken al langere tijd samen. Allianz verzorgt sinds 2017 de risicoverzekeringen voor Rabo PGGM PPI en maakt daarmee deel uit van de pensioenregeling. Voor Allianz betekent de voorgenomen overname een verbreding van pensioenoplossingen voor werkgevers.

Naast een DC- verzekeringsoplossing biedt Allianz dan ook een PPI-oplossing. Allianz beschikt over een goed distributienetwerk in de pensioenadviesmarkt met een breed bereik onder werkgevers.

Voor huidige klanten loopt de pensioenregeling ongewijzigd door. Klanten worden zorgvuldig geïnformeerd over de transitie. Rabobank blijft de pensioenadviseur voor deze klanten. Voor het zakelijk pensioendomein kiest Rabobank ervoor om zich te focussen op de rol als adviseur.

PGGM heeft er voor gekozen zich de komende jaren te richten op de dienstverlening aan pensioenfondsen. Dit doet zij met het oog op een gestroomlijnde invoering van een nieuw pensioencontract. Daarmee is zowel voor PGGM als voor Rabobank een positie in een PPI-organisatie minder passend geworden.

Sjoerd Laarberg, CEO van Allianz in Nederland: 'Deze overname past naadloos in onze strategische koers, die er mede op gericht is om ons leven- en pensioenbedrijf verder te laten groeien. Met deze overname kunnen we onze adviseurs en klanten nog meer mogelijkheden bieden om een pensioenregeling in te richten zoals zij dat willen.'

Sandra Schellekens, bestuursvoorzitter van Rabo PGGM PPI: 'Dankzij PGGM en Rabobank is het mogelijk geworden om voor ongeveer 2.400 werkgevers met zo’n 50.000 deelnemers een werknemerspensioen uit te voeren. Klanten geven aan dat ze onze pensioenregeling transparant vinden met een toegankelijk portaal. Met de overdracht aan Allianz kan de pensioenregeling beschikbaar gemaakt worden voor een nog grotere groep ondernemers en pensioenadviseurs.'