Probability & Partners: Nieuwe omgeving, nieuw gedrag, nieuwe risico’s: meer of minder controle?

Probability & Partners: Nieuwe omgeving, nieuw gedrag, nieuwe risico’s: meer of minder controle?

Risicomanagement
Renze Munnik_Probability Partners_948x600.jpg

Door Renze Munnik, Risk Management Consultant, Probability & Partners

In een eerdere column schreef ik wat de nieuwe manier van werken doet met de manier waarop een risicomanager aan zijn informatie komt. Daarin ging het vooral over de interactie die je als risicomanager hebt met de rest van de organisatie. De nieuwe werkelijkheid zorgt er echter ook voor dat risico’s veranderen. Het gewijzigde gedrag van mensen in de organisatie leidt tot nieuwe risico’s. Het generieke organisatievraagstuk hierbij: is er meer of minder controle nodig? Om die vraag te beantwoorden, kun je proberen jezelf hierin te verplaatsen. Wat doet dit met jouw gedrag? Volgens mij zijn er drie typen personen te onderscheiden.

Je bent gewend aan een bepaalde manier van werken en samenwerken. Een verandering daarin heeft effect op hoe je je gedraagt. Zo ben je waarschijnlijk gaan thuiswerken. Dat betekent dat je je collega’s niet meer om je heen hebt. Een stuk sociale controle en ondersteuning valt daarmee weg. Ook je leidinggevende is niet meer in de buurt. Die vangt minder signalen op, maakt minder makkelijk even een praatje tussendoor, ziet niet hoe je – non-verbaal – reageert op vragen of berichten. Je leidinggevende heeft dus minder controle op wat je doet. En kan minder makkelijk aanvoelen wanneer je wellicht wat hulp nodig hebt. Hoe ervaar jij dit?

Misschien als een gevoel van vrijheid en wellicht vertrouwen. Het zorgt ervoor dat je je verantwoordelijk(er) voelt voor het werk dat je doet en de keuzes die je daarin maakt. Je zult risicobewust afwegingen maken. Je wordt wellicht risico-averser dan je eerder was. Enerzijds goed dat er minder risico gelopen wordt. Anderzijds is te weinig risico nemen ook niet gunstig voor de organisatie.

Of ervaar je het heel anders? Je grijpt in minder positieve zin je kans. Minder controle, betekent dat je met meer weg kan komen. Je zal meer de randjes op gaan zoeken, of zelfs overschrijden. Het risico voor de organisatie neemt hierdoor duidelijk toe. Er zullen grotere risico’s genomen worden (opportunisme) en er is een vergrote kans op bijvoorbeeld fraude.

Maar het hoeft niet zo bewust te zijn. De nieuwe manier van werken, de nieuwe omgeving, brengt onzekerheid met zich mee. Je werk verandert, of in ieder geval de wijze waarop je je werkt doet. Daarnaast is het lang niet zeker of je baan behouden blijft. En ook de keuzes die je tijdens je werk maakt, gaan wellicht over een toekomst die onzekerder is geworden. Die onzekerheid zorgt ervoor dat je je anders gedraagt. Durf je minder goed beslissingen te nemen omdat je het geheel niet goed kunt overzien? Misschien ontwijk je risico’s te veel omdat je het gevoel hebt er nu alleen voor te staan. Of stel je beslissingen uit omdat je op zoek blijft naar telkens nog meer informatie om maar een goede inschatting te kunnen maken? Door de onzekerheid kan je ook onverschillig worden en ga je juist minder overwogen, overhaaste beslissingen nemen. In deze categorie kunnen risico’s dus toe- of afnemen.

De gewijzigde situatie en de nieuwe manier van samenwerken, heeft ook impact op de manier waarop we met elkaar omgaan. Je probeert misschien het teamgevoel erin te houden en collega’s bij je werk te betrekken. Of ervaar je de afstand juist anders, en neem je zelf ook meer afstand tot je collega’s? Geef je door de fysieke afstand die er is juist je eigen mening? Of ervaar je dit als een drempel? In ieder geval is de kans groot dat dit de manier verandert hoe je beslissingen neemt over risico’s, of zaken die impact hebben op risico’s.

Welk type herken je bij jezelf? Het raakt alle lagen van de organisatie en alle functies, ook management, bestuur, risicomanagers en auditors. Wees je daarom bewust van deze invloeden. Welke typen mensen herken je binnen jouw organisatie? En hoe speelt je organisatie hierop in? Maak het bespreekbaar en kijk waar meer controle nodig is en waar minder. En waar hebben mensen gewoon wat ondersteuning nodig om met de gewijzigde omstandigheden om te gaan?

Probability & Partners is a Risk Advisory Firm offering integrated risk management and quantitative modelling solutions to the financial sector and data-driven companies.