Amundi: Rotatie groei naar waarde voordelig voor Europese aandelenmarkten

Amundi: Rotatie groei naar waarde voordelig voor Europese aandelenmarkten

Aandelen Europa
Eurozone.jpg

Europese aandelenmarkten gaan profiteren van de rotatie van groei- naar waarde-aandelen, een ontwikkeling die in september 2019 ontstond en in 2020 doorzet. Dat schrijven Kasper Elmgreen en Andreas Wosol, respectievelijk Head of Equities en Head of Value bij Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi.

Al bijna 13 jaar op rij blijft het rendement op waarde-aandelen achter op bij dat van groeiaandelen. Dat gaat veranderen, verwachten Elmgreen en Wosol. Zij achten de tijd rijp voor een vlucht naar cyclische waarde-aandelen uit Europa.

De Amundi-specialisten constateren dat het stabiele rentebeleid door centrale banken in combinatie met een stijgende wereldwijde productie obligatierendementen stabiliseren. Dit laatste kan enkele traditionele waardesectoren ten goede komen, zoals financiële instellingen en consumentengoederen. Bovendien tonen beleggers meer interesse in Europa door geopolitieke verbeteringen, terwijl de aandelenwaarderingen aantrekkelijk zijn.

Europa vormt volgens de Elmgreen en Wosol een traditionele waardemarkt en kent met name waardesectoren als financiële dienstverlening, telecom, mijnbouw en nutsbedrijven, terwijl het onderwogen is in het hypergroeisegment van informatietechnologie. In het verleden waren rotaties van groei naar waarde dan ook meer uitgesproken in Europa dan bij andere aandelenmarkten.

De Amundi-specialisten verwachten dat verdere ondersteuning van de aandelenrotatie komt van expansief begrotingsbeleid in 2020 door Europese landen, hetgeen de interesse onder beleggers naar Europese aandelen verder aanwakkert.

Bijgevoegd volledige analyse ‘Time for a flight to cyclical value in European equity’ door Kasper Elmgreen en Andreas Wosol. In de analyse wordt tevens meer aandacht besteed aan de specifieke beleggingsvoorkeuren binnen Europese sectoren.