Fidelity: Fed kan rente verlagen met meer dan 25 basispunten

Fidelity: Fed kan rente verlagen met meer dan 25 basispunten

Rente Fed
Federal Reserve.jpg

Na de eerste renteverlaging van de Fed in meer dan een decennium, is een nieuwe renteverlaging van meer dan 25 basispunten komende donderdag mogelijk. Dat verwacht Andrea Iannelli, Investment Director bij Fidelity International.

“De Amerikaanse consumptie toont als een van de weinige economische cijfers geen zweem van recessie. De inflatieverwachtingen blijven koppig laag en de algemene cijfers in de VS ogen zwak. De ISM Manufacturing van augustus daalde naar 49,1 terwijl 51,3 verwacht werd. 49,1 is het zwakste cijfer sinds januari 2016, de eerste keer onder de 50 sinds augustus 2016.”

“Ook de onderliggende cijfers zagen er niet al te positief uit. De werkgelegenheid en de nieuwe orders wezen op een krimpende economie. De index voor nieuwe exportorders kwam uit op 43,3, het laagste sinds de financiële crisis.”

“De Fed weet dat monetair beleid vaak pas na 9 maanden effect krijgt. Daarom denken we dat de Fed behoorlijk agressief te werk moet gaan. We blijven positief over Amerikaanse staatsobligaties, omdat ze de beste vorm van diversificatie bieden als de meer risicovolle markten omslaan.”