Syntrus Achmea verwerft medisch centrum in Woerden voor portefeuille zorgvastgoedfonds

Syntrus Achmea verwerft medisch centrum in Woerden voor portefeuille zorgvastgoedfonds

Vastgoed
Iepenhof 3.jpg

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft het Medisch Centrum Iepenhof in Woerden aangekocht voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). Het zorgvastgoedfonds versterkt daarmee de portefeuille in de Randstad.

Medisch Centrum Iepenhof (1467 m2) ligt in de Bomenbuurt, vlakbij het centrum van Woerden. Het gasloze gebouw is in 2016 opgeleverd, waarbij gebruik is gemaakt van luxe materialen die bijdragen aan een goede sfeer en uitstraling. In het centrum is onder meer een huisartsenpraktijk gevestigd, een apotheek, een podotherapeut, een huidtherapeut, een wijkverpleegkundige, twee diëtisten en een bloedafnamepunt. Daarnaast zijn langjarige huurcontracten afgesloten met Buurtzorg, Jellinek en Careyn.

“Deze acquisitie versterkt de portefeuille van het zorgvastgoedfonds”, zegt Marco Mosselman, fondsmanager van het ADHCPF. “Onze strategie is gericht op meer beleggingen in eerste- en anderhalvelijnszorgcentra, omdat dit segment sterk zal profiteren van de decentralisatie van zorg naar de eerste lijn. Met de acquisitie van Medisch Centrum Iepenhof vergroten we bovendien het belang van de Randstad in de portefeuille, in een regio met uitstekende perspectieven. Daarmee sluit de aankoop goed aan op de behoefte van onze institutionele opdrachtgevers.”

Syntrus Achmea bracht in 2008 als eerste vermogensbeheerder in Nederland een apart fonds voor zorgvastgoed op de markt. Het fonds heeft de doelstelling om in 2020 een omvang te behalen van 500 miljoen euro en daarna door te groeien naar ten minste 800 miljoen euro.