UBS Asset Management bereikt bovengrens van EUR 1 miljard voor zijn tweede fonds voor Europese infrastructuurleningen

UBS Asset Management bereikt bovengrens van EUR 1 miljard voor zijn tweede fonds voor Europese infrastructuurleningen

Infrastructuur Infrastructuur obligaties Loans
ubs-asset-management-bereikt-bovengrens-van-eur-1-miljard-voor-zijn-tweede-fonds-voor-europese-infra

UBS Asset Management heeft zijn tweede fonds voor Europese infrastructuurleningen succesvol afgesloten. Het Archmore Infrastructure Debt Platform II (“IDP II”) heeft in slechts negen maanden tijd een totaal van EUR 1 miljard opgehaald. Dankzij de grote belangstelling van institutionele beleggers is de oorspronkelijke doelstelling van EUR 700 miljoen ruim overtroffen.

UBS Asset Management heeft zijn tweede fonds voor Europese infrastructuurleningen succesvol afgesloten. Het Archmore Infrastructure Debt Platform II (“IDP II”) heeft in slechts negen maanden tijd een totaal van EUR 1 miljard opgehaald. Dankzij de grote belangstelling van institutionele beleggers is de oorspronkelijke doelstelling van EUR 700 miljoen ruim overtroffen.

Het kapitaal is opgehaald bij een selecte groep van 48 partners, bestaande uit een mix van pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen uit tien verschillende landen in Europa en Azië. Meer dan 70% van de beleggers in IDP II waren ook al geïnvesteerd in UBS AM's eerste infrastructure debt fonds, Archmore Infrastructure Debt Platform I (“IDP I”), dat in 2018 werd afgesloten.

De grote interesse van beleggers is te danken aan de bewezen strategie van het IDP-platform en het succesvolle trackrecord van het eerste fonds. IDP I is inmiddels volledig geïnvesteerd in een gespreide portefeuille van infrastructuurbeleggingen met een gemiddelde yield van 3,8%.

Net als IDP I probeert IPD II te in te spelen op de aanhoudende vraag naar kapitaal voor middelgrote Europese infrastructuurfinancieringen. Daarbij richt het zich vooral op senior debt, voornamelijk via directe leningen waar het fonds het grootste potentieel voor risico-gecorrigeerde yield ziet. Sinds de lancering in maart 2018 heeft IDP II al meer dan 20% van het vermogen belegd via vier transacties voor de financiering van senior infrastructuurprojecten.

UBS' Europese infra debt platform heeft EUR 1,6 miljard aan geïnvesteerd vermogen via de twee Archmore Europese IDP-fondsen. De afgelopen vier jaar heeft het 16 transacties afgerond in 11 landen. De bredere infrastructuuractiviteiten van UBS AM – zowel aandelen als leningen - staan onder leiding van Tommaso Albanese, en zijn goed voor ruim USD 4,5 miljard (EUR 3,9 miljard) onder beheer. De defensieve kenmerken van deze beleggingscategorie blijven in trek bij institutionele beleggers.

Tommaso Albanese, Hoofd Infrastructuur bij REPM: “De succesvolle closing van ons tweede fonds voor Europese infrastructuurleningen is mogelijk geweest dankzij het vertrouwen van zowel nieuwe als bestaande beleggers, dankzij het trackrecord van IDP I. Ons bredere infrastructuurplatform toont aan dat we in staat zijn om transacties te structureren met een risico-rendementsverhouding die interessant is voor (institutionele) beleggers. We blijven selectief in onze aanpak.”