Speakers at Round Table 'From Fossil Fuels to Renewable Energy'

Round Table 'From Fossil Fuels to Renewable Energy'

 1. Angeles Toledo

  Angeles Toledo

  Team Lead Sustainable Investments Advisor

  Angeles Toledo is Lead Sustainable Investments Advisor bij Blue Sky Group. Daarvoor was ze Fondsmanager van Triodos Groenfonds. Ze heeft ervaring met publieke en private markten en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de energietransitie en impactbeleggen. In 2021 won ze de Women Smart Energy Award, Category Finance. Sinds 2022 maakt ze deel uit van de Top 50 Women in Sustainable Finance in Nederland.
 2. Arij van Berkel

  Arij van Berkel

  Senior Vice President, Lux Research

  Dr. Ir. Arij van Berkel is Senior Vice President bij Lux Research waar hij het energietransitieteam leidt. Tot 2015 werkte hij bij TNO, uiteindelijk als Innovatiedirecteur Chemie, in nauwe samenwerking met de Europese Commissie, voor innovatie en transitie van de chemische industrie. Daarvoor onderzocht hij bij Shell procesveiligheid. Van Berkel heeft Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente en is gepromoveerd aan de Universiteit Eindhoven.
 3. Don Gerritsen

  Don Gerritsen

  Director, Sustainable Investment Leader Europe, Middle East & Africa

  Don Gerritsen is sinds 2022 Director and Responsible Investment Leader bij Deloitte. Daarvoor bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij de PRI, de VN en KPMG in de VS, het VK, Kenia en Nederland. Hij is auteur van ‘Guidance to Inspirational Leadership’ en Oprichter van het pro-bono mentoring initiatief ‘Pay It Forward’. Gerritsen heeft een Executive MBA in Strategie en een Master in Bestuurskunde.
 4. Marc Hutten

  Marc Hutten

  Senior Investment Solutions Specialist, Achmea Investment Management

  Marc Hutten is Senior Investment Solutions Specialist bij Achmea Investment Management. Hij trad in 2005 in dienst bij Interpolis/Achmea en was eerder werkzaam bij SBA en SNS Asset Management. Van 2016 tot 2021 was hij Bestuurslid bij Stichting Pensioenfonds Achmea en lid van de Risicocommissie. Hij heeft een MSc in Bedrijfseconomie van de Rijksuniversiteit Groningen en een MSc in Investment Management van de Vrije Universiteit Amsterdam.
 5. Mark Gilligan

  Mark Gilligan

  Head of Infrastructure, AXA IM Alts

  Mark Gilligan is Head of Infrastructure bij AXA IM Alts, waar hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het beleggingsplatform voor infrastructuuraandelen. Zijn beleggingsstrategie wordt gedreven door de overtuiging dat klimaatverandering hét grote probleem van deze eeuw is en dat verstandige institutionele eigenaren zich moeten richten op de ontwikkeling van infrastructuur die geschikt of aanpasbaar is voor een net zero-wereld.
 6. Mark van Baal

  Mark van Baal

  Founder & CEO, Follow This

  Mark van Baal richtte in 2015 Follow This op, een groep van meer dan 9.000 groene aandeelhouders in Big Oil. Hun missie is om aandeelhouders in staat te stellen olie- en gasconcerns zo ver te krijgen hun emissies terug te dringen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Van Baal studeerde Werktuigbouwkunde en was onder andere energiejournalist.
 7. Olena Reznik

  Olena Reznik

  Investment Director, Mirova (onderdeel van Natixis IM)

  Olena Reznik is Investment Director bij Mirova (onderdeel van Natixis IM), waar ze sinds 2015 werkt. Daarvoor was ze actief in renewable energy bij AREAM (Voigt & Collegen), waar ze in 2011 in dienst kwam. De vijf jaar daarvoor werkte ze bij Deloitte. Ze heeft een Master in Accounting, Controlling & Audit (Sorbonne, Paris) en een Dipl. Kfm. in Business Administration (Rostock University).
 8. Pete Labbat

  Pete Labbat

  Managing Partner, ECP

  Pete Labbat is Managing Partner van ECP, een investeerder in Noord-Amerikaanse infrastructuur met een focus op de energietransitie en ecologische duurzaamheid. Hij is Chairman van het Investment Committee en het Valuation Committee en lid van het ESG Committee en Management Committee. Voordat hij in 2006 bij ECP kwam, werkte hij 13 jaar bij de Investment Banking Division van Goldman Sachs, uiteindelijk als Managing Director.