DWS: Fed heeft geen haast met renteverlaging

DWS: Fed heeft geen haast met renteverlaging

Interest Rates Fed
Federal Reserve.jpg

De markten vinden het moeilijk inschatten wanneer centrale banken de rentes gaan aanpassen, zegt Christian Scherrmann, econoom Amerika bij vermogensbeheerder DWS. 'Centrale bankiers houden hun kaarten voor de borst en zeggen geen haast te hebben om de rente te verlagen.'

Volgens Scherrmann tonen de macro-economische data van het tweede kwartaal aan dat de economie iets meer lijkt af te koelen dan verwacht. De verwachting is dat de Federal Reserve morgen kleine wijzigingen zal aanbrengen in de retoriek en in de economische verwachtingen, zegt Scherrmann. 'De voornaamste boodschap van Fed-voorzitter Powell zal vermoedelijk opnieuw zijn dat het restrictieve monetair beleid zijn werk doet en zorgt voor een verdere beteugeling van de inflatie.'

'Wat betreft de dot plot verwachten wij dat de centrale bankiers zullen aangeven dat men een geleidelijk pad wil bewandelen. Dit wijst eerder op twee in plaats van drie renteverlagingen in 2024 en dit is ook meer in lijn met wat de markt momenteel verwacht.' DWS verwacht dat de eerste renteverlaging van de Fed in het derde kwartaal zal komen.