LGIM: Krimpen de 'Magnificent 7' tot de 'Fabulous 5'?

LGIM: Krimpen de 'Magnificent 7' tot de 'Fabulous 5'?

Technology
Technologie (06) AI artificial intelligence cloud

De Amerikaanse steraandelen hebben de laatste tijd uiteenlopende prestaties laten zien, nu beleggers meer aandacht hebben voor de investeringskosten van AI.

Vorig jaar namen de aandelen van de Magnificent 7 een vlucht toen de vraag in de markt naar AI steeg. ‘Recent hebben Tesla en Meta echter erkend dat hun investeringen in AI vooral geld hebben gekost, en tot nu nog weinig opgeleverd,’ merkt LGIM vandaag op. ‘Daarop daalden hun aandelenkoersen aanzienlijk. 

De prijs van een Tesla-aandeel verloor 25% tussen het begin van dit jaar en eind april. Aandelen van Meta zijn sinds hun piek begin april met 18% gedaald. Samen verloren de bedrijven voor $ 550 miljard aan marktkapitalisatie. Dit komt overeen met bijna een kwart van de waarde van de FTSE 100. 

Na een voorspoedig 2023 lijken de zeven aandelen nu met grotere volatiliteit en uiteenlopende rendementen te maken te krijgen. Zal dit sputteren van de motor van de S&P 500, ook de interesse van beleggers in andere Amerikaanse largecaps aantasten? Of neemt het concentratierisico bij Amerikaanse aandelen toe, wanneer deze groep zou krimpen tot een Fabulous 5 of zelfs Fantastic 4?

Beleggers lijken steeds meer te beseffen dat AI niet alleen grote kansen met zich meebrengt, maar ook grote investeringen. Voor Amerikaanse aandelen kunnen er de komende maanden heel wat hobbels op de weg liggen, en een diversificatie over meerdere aandelen kan wel eens beter beloond gaan worden.’