Regnan: Waar impact innovatie ontmoet

Regnan: Waar impact innovatie ontmoet

Impact investing
GettyImages-1173740537    980 600.jpg

Nooit eerder is de kloof tussen vraag en aanbod groter geweest, nu consumenten, bedrijven en overheden zich bewust beginnen te worden van de noodzaak om onze groeisystemen te veranderen, zodat onze kinderen en hun kinderen kunnen blijven genieten van de vruchten van de productiviteit. Tim Crockford, Hoofd van Equity Impact Solutions bij Regnan, stelt dat we op een ‘tipping point’ staan.


Kunnen we eerst beginnen met wat Regnan is?

'Regnan, aangesloten bij Perpetual Limited[1], asset manager in Australië, is gespecialiseerd op het gebied van verantwoord beleggen met een lange en trotse geschiedenis met advies en inzichten over belangrijke kwesties betreffend  milieu, maatschappij en bestuur.

Regnan werd oorspronkelijk in 1996 opgericht als adviesbureau om ESG-gerelateerde bronnen van risico en waarde voor langetermijnaandeelhouders in Australische bedrijven te onderzoeken en aan te pakken.

Voortbouwend op die diepgaande expertise breidde Regnan in 2020 zijn capaciteiten uit op het gebied van fondsbeheer met de lancering van Regnan Global Equity Impact Solutions. Het fonds wordt beheerd door een van de meest ervaren impact-beleggingsteams van Groot-Brittannië, met een trackrecord dat teruggaat tot 2017.'


Wat is Regnan Global Equity Impact Solutions?

'De beleggingsfilosofie van het team is gebaseerd op de overtuiging dat innovatieve bedrijven met een missie om de uitdagingen op te lossen waarmee ons milieu en onze samenleving steeds vaker worden geconfronteerd, goed gepositioneerd zijn voor groei in de toekomst, vooral daar waar de behoeften aan een oplossing grotendeels onvervuld blijft. Uiteindelijk vertegenwoordigen deze onbeantwoorde sociale en ecologische behoeften de vraag naar een product of dienst die nauwelijks beschikbaar is.

Bedrijven die dergelijke behoeften vervullen, zullen daarom beloond worden met omzetgroei naarmate de markt waarin zij hun kernproducten verkopen groeit. Dit geldt met name voor oplossingen met een zekere mate van technisch vernuft of een gedifferentieerde aanpak. De overtuiging van het team is dat innovatie een herhaalbaar patroon volgt dat vroegtijdig kan worden geïdentificeerd.

De high-conviction strategie biedt een actief beheerde, wereldwijd gediversifieerde, multi-cap portefeuille met een zeer lage turn-over. De strategie is erop gericht outperformance op lange termijn te genereren door te beleggen in beursgenoteerde aandelen van missiegedreven bedrijven die waarde creëren door oplossingen te bieden voor de groeiende onvervulde duurzaamheidsbehoeften, met behulp van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als investeringslens.'


Waarom de voorkeur geven aan beursgenoteerde aandelen?

'Het doel is om ‘system changers’ die innoveren,  ontwrichten en positieve ecologische, sociale en financiële resultaten produceren vroeg te ontdekken. Omdat het succes van deze bedrijven wordt bepaald door de mate van het veroveren van een substantieel deel van de markt met het product of dienst, heeft de strategie op langere termijn een bias naar SMID-cap en groeiaandelen. Onze beleggingsaanpak was een van de eerste in impactbeleggen met een focus op beursgenoteerde bedrijven. Het team legt de lat hoog om impact intentionality van het bedrijf waarin wordt geïnvesteerd na te gaan. Daarom komt niet elke oplossing die bijdraagt ​​aan een SDG-doelstelling  in aanmerking.'

Wat zijn enkele impactthema’s die uw aandacht hebben getrokken?

Gezondheid

'Innovaties in de gezondheidszorg en de geneeskunde hebben geleid tot opmerkelijke prestaties op het gebied van de duur en kwaliteit van het menselijk leven. Ondanks deze vooruitgang wordt de volksgezondheid nog steeds geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van de hogere incidentie van niet-overdraagbare ziekten, waaronder hartaandoeningen, kanker, diabetes en auto-immuunziekten.

Als voorbeeld, een bedrijf waarin wij een positie hebben is leider op het gebied van biologische verwerkingsapparatuur voor eenmalig gebruik, maakt een nieuwe generatie therapieën mogelijk, die de resultaten voor patiënten aanzienlijk zullen verbeteren in hun strijd tegen ziekten die een groot obstakel vormen voor de menselijke levensduur. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten, gedreven door de verschuiving naar apparatuur voor eenmalig gebruik en verwachte positieve vooruitzichten voor de biotechindustrie.

Een ander voorbeeld is een bedrijf wat `s werelds grootste contractfabrikant is voor biologische geneesmiddelen, staat ook op het punt om van dit thema te profiteren, als essentiële fabrikant van deze complexe modaliteiten, die steeds moeilijker op grote schaal te produceren zijn.'

Circulaire economie

'De mensheid verbruikt hulpbronnen – zowel natuurlijke als eindige – in een hoger tempo dan ze kunnen worden vervangen. In de kern is een circulaire economie een systemische benadering van economische vooruitgang die is ontworpen om een ​​bredere groep belanghebbenden ten goede te komen: bedrijven, de samenleving en het milieu. Het circulaire economische model vormt een direct alternatief voor het traditionele ‘lineaire’ model – of wat ook wel het ‘take-make-waste’-model wordt genoemd. Circulaire oplossingen kunnen impactvol zijn.

Wij hebben een bedrijf gevonden dat de digitale transformatie ondersteunt met oplossingen, waardoor verspilling en afval in de producten die zij ontwerpen wordt verminderd, efficiëntie in hun productieprocessen wordt gecreëerd en de werking van de processen van hun klanten wordt geoptimaliseerd. Het biedt wereldwijd toonaangevende softwareoplossingen voor de hele levenscyclus van producten door middel van computerondersteund ontwerp, productlevenscyclusbeheer, het industriële Internet-of-Things en augmented reality. De oplossingen verhogen de productiviteit en efficiëntie van R&D door de ontwerptijd met wel 30% te verminderen, de productie efficiënter en minder verspillend te maken, met een vermindering van het aantal prototypes tot 30%, waardoor de kosten en het gebruik van grondstoffen worden verlaagd en de time-to-market wordt verkort tot 57%.'

Levensloop Tim Crockford

980 600

Tim Crockford leidt het Regnan Global Equity Impact Solutions-team in London. Hij beheerde eerder  het Hermes Impact Opportunities Equity Fund vanaf de lancering in december 2017, nadat hij in 2016 medeoprichter was van het Hermes Impact-team. Tim trad in 2009 in dienst bij Hermes Investment Management als analist voor het European Equities-team en werd lead portfolio manager van het ESG-geïntegreerd Hermes Europe ex-UK Equity Fund in 2015, dat hij ook beheerde tot hij Hermes verliet. Voordat hij bij Hermes kwam, was Tim analist bij Sourcecap International, een boetiek gespecialiseerd op Europese aandelenfondsen, die Hermes in 2009 overnam. Daarvoor was hij analist bij Execution Limited (die Sourcecap oprichtte), waar hij werkte aan grote projecten in de consumentensector, detailhandel en financiële dienstverlening. Tim is opgegroeid en opgeleid in Malta en studeerde in 2006 af aan de Universiteit van Malta met een Bachelor of Accountancy (Hons) graad, evenals een Bachelor of Commerce graad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met jan.alfrink@perpetual.com


Uitgegeven door Perpetual Investment Services Europe Limited, handelend onder de naam Perpetual Group, die wordt gereguleerd door de Central Bank of Ireland en een volledige dochteronderneming is van Perpetual Limited. Geregistreerd op 24 Fitzwilliam Place, Dublin 2, Ierland D02 T296.

 [1] Perpetual Limited omvat J O Hambro Capital Management, Thompson, Siegel & Walmsley, Pendal Australia, Barrow Hanley Global Investors en Trillium Asset Management. “Regnan” is een geregistreerd handelsmerk van Pendal Group Limited en een handelsnaam van J O Hambro Capital Management Limited.