Invesco: Meer nadruk op defensieve beleggingen en grondstoffen in Q2 2024

Invesco: Meer nadruk op defensieve beleggingen en grondstoffen in Q2 2024

Commodities
Olie platform grondstoffen (3).jpg

Paul Jackson, Hoofd Asset Allocatie bij Invesco, en András Vig, Multi-Asset Strateeg, bewegen hun portefeuille steeds meer in de richting van defensieve beleggingen, schrijven ze in ‘The big picture’, de vooruitzichten voor het komende kwartaal. 

Concreet betekent dit dat de allocatie naar investment grade, high yield en aandelen wordt afgebouwd, terwijl de posities in cash en bankleningen wordt overwogen. 'Onze groeiende bezorgdheid over de afzwakkende wereldeconomie ligt hieraan ten grondslag. Bovendien zijn veel meevallers in sommige beleggingen al ingeprijsd. Deze defensieve benadering houden we in balans met een maximale allocatie naar grondstoffen.' 

Jackson en Vig verwachten dat westerse centrale banken het komende jaar de rente met 100-150 basispunten zullen verlagen. 'De vraag blijft welke centrale bank het eerste uit de startblokken schiet. Wat ons betreft zijn ze, gezien de cyclische aard van de kerninflatie, overdreven voorzichtig. Doordat korte rentes sneller dalen dan de langetermijnrentes krijgen we te maken met een versteiling van de yieldcurve waardoor beleggingen met een lange horizon minder aantrekkelijk zijn dan enkele maanden geleden.'