Capital Group: Zeven kansen bij smallcaps

Capital Group: Zeven kansen bij smallcaps

Equity
Investeringen.jpg

In de afgelopen jaren is het verschil in zowel rendement als waardering tussen small-cap en large-cap aandelen toegenomen door het strenger monetair beleid, hogere rentetarieven en de angst voor een wereldwijde economische vertraging. De MSCI ACWI Small-Cap Index handelt rond een 20-jarig dieptepunt op relatieve basis ten opzichte van de largecaps.

Nu de Federal Reserve (Fed) lijkt over te schakelen op een meer dovish beleid, wat mogelijk leidt tot een versoepeling van de financiële voorwaarden, zijn de vooruitzichten voor small-caps echter rooskleuriger. Voor smallcaps, bedrijven met een marktwaarde van maximaal 6 miljard dollar, zou dat de weg naar financiering moeten vergemakkelijken. Ook de pijplijn van beursintroducties, die tot stilstand was gekomen, zou weer moeten gaan stromen.

Toch is een ondersteunende macro-economische achtergrond slechts een deel van het totale verhaal voor small-cap aandelen. Deze bedrijven hebben vaak een structurele groeibaan nodig om te gedijen. En veel van de kansen kunnen heel idiosyncratisch of specifiek zijn voor elk bedrijf.