Finst: Nieuwe piek Bitcoin

Finst: Nieuwe piek Bitcoin

Bitcoin
Bitcoin2.jpg

Julien Vallet, CEO van het Nederlandse cryptoplatform Finst, geeft commentaar op de recente ontwikkelingen rondom Bitcoin:

'De sterke toename van het handelsvolume van Bitcoin deze maand - bijna driemaal zo hoog als in februari - onderstreept de groeiende aantrekkingskracht van deze cryptocurrency en de dynamiek van de markt. De recente waardestijging van Bitcoin verbaast mij niet, en ik voorspel dat de waarde ervan in de komende dagen een piek zal bereiken. Landen zoals El Salvador zien aanzienlijke winsten, en bedrijven zoals Microstrategy behalen ongekende opbrengsten uit hun Bitcoin-bezit, wat mijn overtuiging versterkt.

De ware game-changer is echter de opkomst van Bitcoin Spot ETF's. In tegenstelling tot voorheen wordt de markt niet langer alleen gedreven door anticipatie op goedkeuringen; het is de concrete impact die deze ETF's hebben op Bitcoin-prijzen door de toegenomen participatie. Bovendien heeft de aandacht voor de naderende halvering van Bitcoin de belangstelling vergroot, waarbij dagelijkse aankopen van Spot ETF's het beschikbare aanbod overstijgen.

Deze aanstaande halvering, die de dagelijkse uitgifte van Bitcoin zal terugbrengen tot slechts 450 BTC, staat op het punt een 'aanbodschok' te veroorzaken - een scenario waarbij een dramatische afname van het aanbod, gekoppeld aan een snel stijgende vraag, de prijzen naar ongekende hoogten stuwt. Door deze combinatie van factoren kijk ik met vertrouwen uit naar een nieuw hoogtepunt in de koers van Bitcoin.'