Fidelity: Q4 in het teken van veerkracht, herfinanciering en recessierisico

Fidelity: Q4 in het teken van veerkracht, herfinanciering en recessierisico

Outlook Recession (threat)
Outlook vooruitzicht (07)

Fidelity International heeft de Q4 2023 investment outlook gepubliceerd. Hieronder vindt u de belangrijkste conclusies:

In het derde kwartaal daalde de inflatie. Maar let op: de kerncijfers verhullen een genuanceerder beeld. Het transmissiemechanisme lijkt eerder vertraagd dan verbroken. De situatie kan snel omkeren – zeker als bedrijven volgend jaar hun schulden beginnen te herfinancieren. Ondertussen verwachten we gemiddeld gematigde prijsstijgingen in de komende zes maanden.

De centrale banken hebben een duidelijke boodschap: de rente zal langer hoger blijven. Maar dat is een riskante strategie, vooral nu de looptijdmuren van bedrijven snel in zicht komen. Veel van onze analisten verwachten – voor de bedrijven die ze volgen - een stijging van de rentelasten met 15 tot 25%.

Het consumentenvertrouwen is nog steeds laag in China, maar de overheid doet pogingen om de vastgoedmarkt op te krikken. Andere lichtpuntjes zijn er te vinden in een goed presterende dienstensector en de historisch laag gewaardeerde aandelen ten opzichte van de wereldmarkt.