State Street: Augustus toont sterkste stijging wereldwijd beleggersvertrouwen in 18 maanden

State Street: Augustus toont sterkste stijging wereldwijd beleggersvertrouwen in 18 maanden

Financial markets
Beursvloer (01)

State Street Global Markets heeft de resultaten bekendgemaakt van de State Street Investor Confidence Index* (ICI) voor augustus 2023.

De wereldwijde ICI steeg naar 107,7, een stijging van 11,4 punten ten opzichte van de herziene waarde van 96,3 in juli. De stijging van het beleggersvertrouwen is zichtbaar in alle regio's, maar de stijging van 12,9 punten in de Noord-Amerikaanse ICI tot 103,8 trekt de kar. De Europese ICI stijgt met 4,3 punten naar 103,7 en de Aziatische ICI met 4,8 punten naar 102,2.

'Dit is de grootste sprong in het beleggersvertrouwen in 18 maanden, de wereldwijde ICI bevindt zich nu duidelijk in een risk-on omgeving. In augustus verbeterde de risicobereidheid in elke regio', zegt Marvin Loh, senior global macro strateeg bij State Street Global Markets.

'De verbetering werd aangevoerd door Noord-Amerika, dankzij de afnemende recessiezorgen noteerde de regio het hoogste beleggersvertrouwen in een jaar tijd. Enkele beter-dan-verwachte CPI-prijzen, gaven verdere steun aan de opvatting dat een zachte landing mogelijk is. Hoewel de stijging in augustus in Europa niet zo sterk was, veerde deze regionale ICI terug tot boven de 100, door een versnelling in de desinflatie en een zwakke economische achtergrond die verdere stijgingen voorkwam. De Aziatische ICI toonde vergelijkbaar beleggersgedrag en veerde terug naar een gematigde risicobereidheid. De economische uitdagingen van China tempert een verdere stijging.'