Delen Private Bank voltooit overname Groenstate Vermogensbeheer

Delen Private Bank voltooit overname Groenstate Vermogensbeheer

M&A
Samenwerking.jpg

Groenstate Vermogensbeheer heet vanaf nu Delen Private Bank. Dat betekent dat de in augustus aangekondigde overname een feit is.

Onder de nieuwe vlag kan het bestaande team de dienstverlening aan relaties verder bestendigen én versterken. Ook opent zij nadrukkelijk de deur voor nieuwe relaties.

Delen geeft gevolg aan haar Nederlandse groeiambitie

Met de overname van Groenstate realiseert de van oorsprong Belgische bank haar derde overname in zeven jaar in Nederland. Frederik Kalff, Nederlands directielid van Delen Private Bank: 'Het blijft onze ambitie om onze footprint in Nederland uit te breiden. We kijken onverminderd naar verdere groeikansen.'

Het vertrouwde Groenstate-team opereert per heden onder de vlag van Delen Private Bank

Klanten van Groenstate behouden hetzelfde aanspreekpunt en krijgen, naast vermogensbeheer, toegang tot nieuwe dienstverlening. Erno Franke, een van de grondleggers van Groenstate: 'Klanten kunnen gaan profiteren van Delens digitale vooruitstrevendheid en krijgen toegang tot bijvoorbeeld de mobiele app en Delen Family Services; een innovatieve tool om gemakkelijk zicht te krijgen op het gehele vermogen. Daarnaast kunnen klanten een beroep doen op waardevolle expertise op het gebied van financiële & estate planning. We dragen het stokje met vertrouwen over.'

De Hengelose vestiging gaat nieuwe klanten verwelkomen met efficiënte ‘onboarding’

Groenstate gaat opereren onder de banklicentie van Delen Private Bank en daarmee zijn lange doorlooptijden voor acceptatie bij depotbanken niet langer aan de orde. De 'onboarding' bij Delen Private Bank is efficiënt en relatief kort. Hier wil de Hengelose vestiging nadrukkelijk van gaan profiteren. Ze zet in op een actieve wervingscampagne in de regio Twente, gericht op ondernemers en particulieren met vermogen, zonder hierbij uit te gaan van een vast minimumvermogen.

Voor de overname was goedkeuring van de toezichthouder nodig

Delen Private Bank heeft met de overname 100% van de aandelen van Groenstate in handen gekregen. Hiervoor was goedkeuring van De Nederlandsche Bank nodig. Zij heeft deze goedkeuring in maart afgegeven, in lijn met de hiervoor vaststaande termijnen.