Candriam verwerft meerderheidsbelang in Tristan

Candriam verwerft meerderheidsbelang in Tristan

Real Estate M&A
Algemeen (22) samenwerken team vastgoed

Candriam Group (Candriam), een New York Life Investments Company, heeft een extra belang van 31% aangekocht in Tristan Capital Partners (Tristan).

De totale investering komt hierdoor medio 2023 uit op 80%. De resterende 20% van Tristan zal in handen blijven van het senior team, zodat de belangen op lange termijn gealigneerd blijven en als blijvende stimulans voor het groeiende team.

Tristan zal net als de afgelopen vijf jaar zijn autonomie op het gebied van beleggingsbeheer behouden, terwijl het bedrijf gebruik kan maken van de operationele en financiële middelen, het distributienetwerk en de omvang van zowel Candriam als New York Life Investments. Het beleggingsproces noch de beleggingsstrategieën van de onderneming zullen worden gewijzigd.   

Er komen geen veranderingen in de leiding van Tristan. Ric Lewis blijft Uitvoerend Voorzitter van Tristan, Voorzitter van het Investeringscomité en Voorzitter van de Holding. Ian Laming blijft aan als CEO. Cameron Spry en Ric Lewis blijven aan als Co-CIO's. 

De transactie is in lijn met de groeistrategie van Candriam om via dit partnerschap haar aanbod van particuliere activa verder uit te breiden, gezien de sterke vraag van institutionele beleggers en de groeitrends op lange termijn. De multi-specialistische capaciteiten van Candriam omvatten beleggingsoplossingen in duurzame investeringen, obligaties, aandelen, asset allocatie, absolute return strategieën, private credit en vastgoed. 

Naïm Abou-Jaoudé, CEO van Candriam en voorzitter van New York Life Investment Management International, licht toe:

"Tristan heeft sinds de lancering in 2009 een succesvol bedrijf opgericht en daarbij een sterke marktaanwezigheid en een indrukwekkende staat van dienst op de Europese markten opgebouwd. Onze gemeenschappelijke kernwaarden en cultuur hebben ons partnerschap in de afgelopen vijf jaar versterkt. In die tijd is het beheerd vermogen van Tristan gegroeid van EUR 7 miljard naar meer dan EUR 15 miljard. We zijn enthousiast om Tristan te ondersteunen in zijn volgende groeifase."  

Ric Lewis, oprichter, Executive Chairman en Co-CIO van Tristan Capital Partners, voegde daaraan toe:

"Tristan, Candriam en New York Life Investments zijn vijf jaar geleden voor het eerst een strategisch partnerschap aangegaan. Gedurende deze periode hebben wij een krachtige alliantie gevormd op basis van wederzijds respect en het begrip van het belang van het behoud van Tristan's ondernemerscultuur, investeringsfilosofie en discipline. Deze volgende stap getuigt van het succes van ons partnerschap tot nu toe."

"Ons bedrijf is goed gepositioneerd voor groei in de aanloop naar de volgende Europese vastgoedcyclus; we hebben onze grootste kapitaalverhoging ooit afgerond in ons meest recente opportunistische fonds, we hebben de activiteiten met succes gediversifieerd naar schuldstrategieën en we hebben genoeg beschikbare liquide middelen in al onze fondsreeksen. Deze investering zal onze groei vergemakkelijken, omdat we de mogelijkheden voor onze klanten, medewerkers en partners de komende jaren willen uitbreiden."