MN belegt € 400 miljoen in European Living Property Fund van M&G

MN belegt € 400 miljoen in European Living Property Fund van M&G

Real Estate
Klimaat (15) duurzaam vastgoed

Pensioenuitvoerder MN belegt voor € 400 miljoen in het European Living Property Fund van vermogensbeheerder M&G. Het recent gelanceerde fonds heeft in totaal € 578 miljoen aan kapitaal opgehaald en zal hiermee vooral woningen kopen in Europa. Het gaat dan met name om seniorenwoningen, studentenhuizen, eengezinswoningen en appartementen.

Het European Living Property-fonds staat onder leiding van Marcus Eilers, hoofd Europees woningvastgoed, en is onderdeel van M&G’s grotere platform voor woningen, dat wordt bestuurd door Alex Greaves, Head of UK and European Living. Het fonds zal beleggen in woningen van hoge kwaliteit, waar welzijn, duurzaamheid en verbinding centraal staan.

De eerste aankoop van het fonds is een monumentaal Art Nouveau-pand in Helsinki. Het gebouw bestaat uit 124 goed onderhouden appartementen en ligt in de wijk Katajanokka. Het recent gerenoveerde pand heeft een LEED Platinum-keurmerk en staat daarmee op nummer één in Europa.

Joep Barten, portfoliomanager vastgoed bij MN: “Ons doel is om langetermijnwinst voor PMT en PME te behalen en dat doen we door de blootstelling aan woningen te vergroten. Eilers heeft een lange staat van dienst als fondsmanager en zijn focus op duurzaamheid vinden wij zeer belangrijk.”  

“We merken dat er een grote beleggingsvraag is naar woningen vanuit pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen”, zegt Stefan Cornelissen, hoofd van M&G in Nederland. “We zijn zeer blij om met MN samen te werken bij de ontwikkeling van dit vastgoedfonds.”