Ardonagh Europe kondigt de afronding van de overname van de Léons Groep in Nederland aan

Ardonagh Europe kondigt de afronding van de overname van de Léons Groep in Nederland aan

M&A
Handshakle.jpg

Ardonagh Europe Limited ("Ardonagh Europe"), een dochteronderneming van The Ardonagh Group ("Ardonagh", "The Group") met hoofdkantoor in Londen en kantoren in Dublin, kondigt aan dat zij, in vervolg op de aankondiging van 4 juli 2022, de overname heeft afgerond van de Léons Groep ("Léons"), een onafhankelijk familiebedrijf in verzekeringsmakelaardij en consultancy in Nederland. 

De Léons Groep, gevestigd in Amsterdam en opgericht in 1951 door Max Léons, is gespecialiseerd in full-service verzekeringsoplossingen voor zakelijke klanten en staat bekend om zijn expertise in complexe zaken en internationale operaties. 

De Léons Groep is een van de eerste leden en aandeelhouder van Brokerslink, een wereldwijd netwerk dat toonaangevende, onafhankelijke makelaars uit 125 landen samenbrengt en hen ondersteunt met best-in-class diensten op het gebied van risicobeheer en verzekeringen. 

De makelaar, die begin juni 2022 zijn 71ste verjaardag vierde, zal zelfstandig blijven opereren als onderdeel van Ardonagh Europe onder de directe leiding van Sunny en Nico Léons, samen met de aandeelhouders en het huidige managementteam, voortbouwend op opeenvolgende jaren van groei. De familie Léons behoudt een belang in de Léons Groep als onderdeel van de transactie. 

Conor Brennan, algemeen directeur van Ardonagh Europe: "We zijn verheugd om Léons bij Ardonagh te verwelkomen en bouwen samen voort op hun Nederlandse wortels en solide reputatie in de markt om een portefeuille van merken en verzekeringsmakelaars te ontwikkelen die toonaangevend zijn in hun thuismarkten. Sunny en Nico hebben een uniek bedrijf gecreëerd met een bijzondere cultuur die perfect past bij de portefeuille van de onafhankelijke bedrijven die Ardonagh de afgelopen jaren heeft overgenomen. We zijn erg enthousiast over wat we met onze nieuwe partners in Nederland kunnen bereiken." 

Over de overname zegt Sunny Léons: "De Ardonagh Groep en haar leiderschap passen perfect bij onze visie en groeiambities. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een wereldwijd platform met schaalgrootte en een dynamische cultuur, die onze familiecultuur omarmt. Met toegang tot Ardonagh's middelen en kapitaal, kijken we ernaar uit om samen met MDS en andere Brokerslink partners als onze groeimotor de internationale groep verder uit te bouwen". 

David Ross, algemeen directeur van The Ardonagh Groep: "Door dit toonaangevende onafhankelijke Nederlandse kantoor in de groep op te nemen, zetten we onze zinvolle wereldwijde investering voort en versterken we onze relatie met de leden van Brokerslink. Met onafhankelijkheid als kern van ons eigen succes is dit een bewijs van het respect dat we hebben voor dit netwerk en de kracht en kwaliteit van haar leden." 

In december 2021 kondigde The Ardonagh Group de overname aan (onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder) van MDS Group, een toonaangevende verzekeringsmakelaar en risicobeheeradviseur in de Portugeestalige wereld en Europa en tevens oprichter en aandeelhouder van Brokerslink.