DWS: Meer groene energie ingekocht voor panden

DWS: Meer groene energie ingekocht voor panden

Real Estate Energy Transition
Klimaat (11) duurzaam energietransitie windenergie

De vastgoedtak van vermogensbeheerder DWS heeft duurzame energiecontracten afgesloten voor het grootste deel van haar Europese vastgoedportefeuille. Het gaat om die delen van het vastgoed waar DWS verantwoordelijk is voor de energievoorziening. DWS had al een deel van de portefeuille naar duurzame energievoorziening omgezet, maar met de toevoeging van nog eens 150 gebouwen in de portefeuille die zijn verspreid over 12 Europese landen komt het aantal gebouwen dat duurzame energie gebruikt in gezamenlijke ruimtes op 300.

Alle ingekochte energie wordt gedekt door REGO-certificaten (Renewable Energy Guarantee of Origin). Er wordt hierdoor ongeveer 130.000 ton minder CO2 uitgestoten. DWS heeft per land één energieleverancier aangewezen om zodoende de efficiëntie van zowel de rapportage als het beheer van de energie-inkoop beter in kaart te brengen. De geselecteerde leveranciers zijn 'digital-enabled', wat naadloze e-billing en het automatisch streamen van verbruiksgegevens naar ESG-dataplatforms en verantwoording aan beleggers mogelijk maakt. De hele operatie werd in de afgelopen anderhalf jaar in het kader van de inkoop van groene energie uitgevoerd.

Tijdens de aanbesteding werd gelet op zowel de levering van elektriciteit als van aardgas. De energielevering en de prijs zijn afhankelijk van het land of regio vastgelegd tot eind 2023 of 2024.

Benita Schneider, hoofd Real Estate Asset Management voor Europa bij DWS: "Door dit groene energie inkoopprogramma  wordt de kloof gedicht tussen de Europese panden die al draaien op duurzame energie die dat nog niet deden. Door ervoor te zorgen dat bijna al onze 300 gebouwen in Europa gebruik maken van hernieuwbare energie zetten wij ons nog meer in voor klimaatbescherming."

Ze voegt daaraan toe: "Duurzaamheid in vastgoed is echt belangrijk. Naast onze eigen programma's, die een combinatie zijn van het bieden van risicogecorrigeerde rendementen en maatregelen die milieurisico's terugdringen en exploitatiekosten verlagen, dringen we er ook bij onze huurders op aan om duurzaamheid en energiebesparing in acht te nemen."