BlackRock: Instroom in ETF’s daalt in januari

BlackRock: Instroom in ETF’s daalt in januari

ETFs
Koersgrafiek (07) koers pijl omlaag daling crisis

De wereldwijde instroom in ETF’s is in januari uitgekomen op $ 70,9 miljard, een forse daling ten opzichte van de uitschieter van $ 150,6 miljard een maand eerder. Het merendeel van de instroom ging naar aandelen-ETF’s, wat erop wijst dat beleggers weer meer risico nemen. Dit heeft vermogensbeheerder Blackrock bekend gemaakt.

In januari stoomde er in totaal $ 66,2 miljard in aandelen-ETF’s. Dat is maar liefst 93,5% van de gehele instroom in ETF’s, het hoogste percentage sinds maart 2020. De maandelijkse instroom in aandelen ETF’s uit opkomende markten kwam uit op $ 16,8 miljard, een record voor dit segment. Het grootste deel van het kapitaal ging naar Chinese aandelen ($ 11,7 miljard).

Beleggers meden in januari obligatie-ETF’s. Dit segment noteerde een uitstroom van $ 1,5 miljard. Het is de eerste keer sinds maart 2020 dat er een uitstroom in dit segment te noteren viel. Met name de high-yield obligaties uit de VS verloren terrein. De grondstoffen-ETF’s kenden ondanks de zeer volatiele markt, een instroom van $ 5,1 miljard.

De instroom in duurzame ETF’s met een notering in de VS en de EMEA-regio kwam in januari uit op $ 7,3 miljard, een forse daling vergeleken met de $ 13,4 miljard van december. Beide regio’s noteerde een daling op maandbasis.