VanEck: Hyphe gekozen als handelsoplossing voor de crypto-ETP’s

VanEck: Hyphe gekozen als handelsoplossing voor de crypto-ETP’s

ETFs Bitcoin Technology
digitaal (02) digitalisering internet data datacentrum datacenter

Hyphe, de marketmaker in digitale valuta voor financiële instellingen, is door vermogensbeheerder VanEck ingeschakeld om transacties af te wikkelen voor hun reeks exchange-traded products (ETP’s) in digitale munten. Het gaat hier onder andere ook om de Crypto Leaders ETN, een nieuw product dat VanEck in januari heeft geïntroduceerd.

Met dit nieuwste beleggingsproduct van VanEck kunnen beleggers de koers volgen van een mandje van de meest prominente digitale valuta. VanEck kan Hyphe gebruiken om te handelen in de onderliggende waarden van de ETP’s.

VanEck biedt al producten aan die bitcoin, ethereum, polkadot, solana, tron, avalanche en polygon als onderliggende waarde hebben. Deze beleggingsproducten zijn gericht op institutionele en particuliere beleggers die niet rechtstreeks in digitale munten willen handelen of ze willen bezitten. Deze ETP's worden beheerd onder de exclusieve aansprakelijkheid van VanEck en bieden beleggers extra consumentenbescherming en de mogelijkheid om op de bekende platforms te handelen.

Dolf Diederichsen, medeoprichter en CEO van Hyphe, zegt: “Bij Hyphe draait alles om het toegankelijker maken van financiële markten. Deze producten van VanEck vormen een brug tussen de traditionele financiële wereld en die van de digitale valuta. We zijn Hyphe begonnen om financiële instellingen te helpen om precies dit soort producten aan te bieden: producten die het voor institutionele en particuliere beleggers makkelijker maken om in deze nieuwe en interessante activa te beleggen. We werken graag samen met bedrijven als VanEck, die de handel in digitale valuta veiliger, makkelijker en toegankelijker willen maken.”

Aaron Renkers, Head of Investments bij VanEck zegt: "Met Hyphe's handelsoplossing kunnen wij makkelijk handelen in digitale valuta wanneer dat nodig is. We kunnen handelen tegen lage kosten en de afwikkeling gaat ook naadloos. We zijn heel tevreden met de aansluiting.”