Natixis IM: Europese aandelenkoersen stijgen verder in H2 2021

Natixis IM: Europese aandelenkoersen stijgen verder in H2 2021

Equity Financial markets Outlook
koersen omhoog.jpg

Sterke fundamentals, in combinatie met een goedlopend vaccinatieprogramma, ondersteunend fiscaal en monetair beleid en een opleving van bedrijfswinsten, stuwen Europese aandelenkoersen verder op in de tweede helft van 2021. Dat verwacht Esty Dwek, Global Markets Strategist bij vermogensbeheerder Natixis Investment Managers.

Fiscale en monetaire rugwinden ondersteunen de aandelenmarkten nog steeds en vormen de basis voor een sterke tweede helft. Dwek verwacht dat naarmate economieën heropenen, beleggerstrends die tijdens de pandemie versnelden zich zullen voortzetten. Dit zou kunnen leiden tot een groeiende vraag naar thematische beleggingsstrategieën.

Dwek houdt wel rekening met het aanhoudende optimistische sentiment onder beleggers. 'We moeten niet overmoedig worden nu aandelenmarkten al enige tijd goed presteren en optimisme relatief standaard is geworden.'

De stijgende lijn die te zien is bij verschillende metaalprijzen kan volgens Dwek afvlakken nu de groei van de Chinese economie vertraagt. 'Sommige prijzen van metalen hebben waarschijnlijk hun piek bereikt en kunnen stabiliseren en zelfs enigszins dalen.' Dwek verwacht echter dat dat de komende maanden nog niet gebeurt.