Hoe zal de portefeuille van een gemiddeld pensioenfonds eruit zien onder het Nieuwe Pensioencontract?

Hoe zal de portefeuille van een gemiddeld pensioenfonds eruit zien onder het Nieuwe Pensioencontract?

Pensionfunds Pension system
Visual video Anton Wouters - 980x600 (credits Mark van den Brink Photography) - videoteken.png

Hoe de portefeuille er precies voor een bepaald pensioenfonds uit zal zien hangt van veel factoren af, volgens Anton Wouters, Head of Solutions & Client Advisory, Multi Asset, Quantitative & Solutions, BNP Paribas Asset Management.

Wouters noemt in ieder geval de verhouding tussen jonge en oudere deelnemers, de risicohouding van de deelnemers, de uiteindelijke asset allocatie en de regels voor de toedeling van het rendement. 

Wouters presenteerde zijn inzichten met betrekking tot de mogelijke gevolgen van het nieuwe pensioencontract op de beleggingsstrategie tijdens de Live Uitzending van Financial Investigator over het Nieuwe Pensioencontract op 22 maart 2021. In deze video gaat hij in op de simulatie die zijn team heeft gedaan om te komen tot een invulling van een mogelijk gewijzigde portefeuille met een life-cycle benadering.