LGIM: Voorlopig stijgende koersen, maar meer volatiliteit

LGIM: Voorlopig stijgende koersen, maar meer volatiliteit

Equity
koersen omhoog.jpg

Steunmaatregelen en normaliserende economieën zorgen voorlopig voor stijgende aandelenkoersen. Beleggers hebben veel goed nieuws echter al ingeprijsd, dus deze beweging zal gepaard gaan met behoorlijk wat volatiliteit, schrijft Head of Asset Allocation Emiel van den Heiligenberg van vermogensbeheerder Legal & General Investment Management (LGIM).

Van den Heiligenberg stelt in zijn Outlook voor het tweede kwartaal van 2021 dat door recordhoeveelheden aan stimuleringsmaatregelen en een economische cyclus die zich in een relatief vroeg stadium bevindt, LGIM positief blijft over risicovolle categorieën zoals aandelen.

Van den Heiligenberg verwacht dat overheden voorlopig ondersteunend beleid blijven voeren als er geen druk wordt uitgeoefend door stijgende inflatieverwachtingen. “Zelfs als deze cyclus zich sneller afspeelt dan de vorige, denken we dat het prematuur zou zijn om te verwachten dat aandelenkoersen naar het einde van de cyclus bewegen. Omdat ook het risico op een recessie laag is, is zo'n scenario naar onze mening te ver weg en te onzeker.”

De LGIM-specialist stelt daarentegen wel voorbereid te zijn op een draai van beleidsmakers. “Mochten beleidsmakers bang worden voor de impact van alle stimuleringsmaatregelen die ze hebben ontketend, dan zijn bereid om onze positieve houding aan te passen.” Voorlopig geeft LGIM de voorkeur aan aandelen boven kredietwaardige bedrijfsobligaties, waar krappe spreads een risico vormen voor beleggers.