PGIM Real Estate: 2021 markeert begin nieuwe wereldwijde vastgoedcyclus

PGIM Real Estate: 2021 markeert begin nieuwe wereldwijde vastgoedcyclus

Real Assets Real Estate
vastgoed.jpg

Een nieuwe wereldwijde vastgoedmarktcyclus zal naar verwachting in 2021 van start gaan, wanneer massale vaccinatieprogramma's de COVID-19-pandemie onder controle beginnen te krijgen en daarmee de weg vrijmaken voor een economische opleving in de tweede helft van het jaar. Dat stelt PGIM Real Estate in het onderzoeksrapport ‘Trends for 2021’.

Peter Hayes, Global Head of Investment Research bij PGIM Real Estate, stelt: 'Hoewel 2021 het begin van het einde van de COVID-19-pandemie lijkt in te luiden, is voor de vastgoedsector de overgang naar een lager renderende toekomst nog maar net begonnen.'

Volgens hem ziet het er steeds meer naar uit dat 2021 het eerste jaar wordt van een nieuwe fase in de vastgoedgeschiedenis, waarin waardeveranderingen niet worden gedreven door yield-compressie, die de waarderingen gedurende een groot deel van de afgelopen cyclus opstuwde, maar door de fundamentals.

PGIM Real Estate maakt tevens bekend dat het in 2020 wereldwijd voor bijna $30 miljard aan transacties heeft afgesloten. Het volume vertegenwoordigt een totaal van 911 transacties en omvat $10,2 miljard aan beleggingen in, en verkopen van, vastgoedobjecten, naast $19,5 miljard aan vastgoedfinancieringen.

Eric Adler, President en CEO van PGIM Real Estate, zegt: 'Onze activiteiten hadden de liquiditeit die nodig was om namens onze beleggers snel in te spelen op versnelde seculiere trends in het afgelopen jaar, zoals een stijgende vraag naar online verkopen en een verschuiving naar huisvesting in de voorsteden in de VS.'