Robeco: verlaging blootstelling aan Amerikaanse techaandelen

Robeco: verlaging blootstelling aan Amerikaanse techaandelen

Equity Technology
Aandelenkoersen

Vermogensbeheerder Robeco heeft de blootstelling aan Amerikaanse techaandelen verlaagd en de positie in achtergebleven kwaliteitsaandelen naar boven bijgesteld. Laatstgenoemde aandelen zullen profiteren van herstel in bepaalde sectoren van de economie, schrijft Fabiana Fedeli, Global Head of Fundamental Equities bij de vermogensbeheerder.

Fedeli wijst erop dat Amerikaanse techaandelen weliswaar ondersteund worden door sterke winsten en dat Robeco nog een overwogen positie heeft in techaandelen, maar dat waarderingen voor veel beleggers te hoog zijn. “Het momentum van thuiswerken is nu voorbij”, legt ze uit. “Meer toezicht door regelgevende instanties is ook een risico, maar dat zal waarschijnlijk op de langere termijn een probleem zijn”, schrijft Fedeli. “Een verdeeld Amerikaans congres beperkt immers de mogelijkheden voor de nieuwe president om diens beleid te implementeren.”

Datzelfde verdeelde congres kan er ook voor zorgen dat een nieuw stimuleringspakket door de regering Biden vertraging oploopt. Op de korte termijn is het ontbreken van een tijdig en substantieel stimuleringspakket het meest relevant, betoogt Fedeli, omdat dit het herstel van de Amerikaanse economie vertraagt. “Hoewel Amerikaanse beleggers misschien opgelucht zijn dat de gevreesde financiële regelgeving en belastingverhogingen nu waarschijnlijk niet zullen worden doorgevoerd, zal uiteindelijk het economisch herstel of het gebrek daaraan de koers voor Amerikaanse aandelen bepalen.”

Robeco heeft onlangs de blootstelling aan industriële aandelen en consumentennamen in de VS, Europa en Noord-Azië vergroot. Binnen de industriële sector prefereert Robeco aandelen van bedrijven die goed scoren op de thema’s klimaatimpact en verhoogde energie-efficiëntie. “Op dit gebied zien we toenemende bewustwording en investeringen. Ook de Amerikaanse farmaceutische sector mag rekenen op onze interesse.”