PureTerra lanceert nieuw water-technologiefonds van €80 miljoen

PureTerra lanceert nieuw water-technologiefonds van €80 miljoen

Impact investing
water.png

Het lijkt er misschien altijd te zijn, maar de beschikbaarheid van drinkwater wordt steeds nijpender. Als er niets gebeurt, zal in 2025 de helft van de wereldbevolking te maken hebben met permanente waterschaarste. Nieuwe technieken zijn noodzakelijk om de wereld te kunnen blijven voorzien van voldoende drinkwater, daarom investeert het ‘impactfonds’ PureTerra Ventures in ‘game changing’ watertechnologieën. Het fonds heeft al meerdere succesvolle investeringen gedaan en verwacht minimaal €80 miljoen op te halen bij professionele beleggers.

PureTerra wil investeren in technieken die besparen op water- en energieverbruik of die verontreiniging tegen gaan. ‘Er komt een enorm probleem op ons af’, zegt Gijsbert de Bruin, een van de partners van PureTerra. ‘Er zal een groot tekort ontstaan aan bruikbaar water als we niet nu in nieuwe technieken gaan investeren. Met de huidige technieken zullen we het niet redden. Water houdt verband met alles: energieverbruik, voedselproductie, natuur, leefbaarheid, vervuiling, klimaatverandering.’
 
PureTerra is gestart door enkele Nederlandse ondernemers die succesvolle bedrijven in China hebben opgezet en daarmee een groot netwerk hebben opgebouwd in de wereld van water gerelateerde technieken. Een van die bedrijven is de grootste organisator van beurzen in China over ‘water & waste’, een andere de grootste producent van en handelaar in snijbloemen in China. Zodoende beschikken de partners van PureTerra al over veel kennis van zowel watertechniek als ondernemen en het laten groeien van bedrijven.