CME: Activiteit op de COMEX-goudmarkt in 2020

CME: Activiteit op de COMEX-goudmarkt in 2020

Commodities Partner news
web20AR-MW-0022-Gold-in-2020_600x600.jpg
In maart hebben regeringen en centrale banken over de hele wereld snel actie ondernomen toen de wereldeconomie in lockdown-modus ging. De steun die ze gaven om burgers en bedrijven te beschermen, kwam ook terecht op de financiële markten. De Federal Reserve en andere centrale banken hebben beloofd de rentetarieven tot nader order op recordlage niveaus te houden. Met lage rentetarieven wordt goud aantrekkelijker, want met lage financieringskosten worden de alternatieve kosten voor het aanhouden van goud in een portefeuille ook lager.
Een andere factor die heeft bijgedragen aan de hogere goudprijs is het feit dat de goudprijs wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollars. Bij een daling van de waarde van de dollar stijgt de goudprijs automatisch. De US-dollar is dit jaar verzwakt ten opzichte van veel van zijn wereldwijde concurrenten: hij verloor aan kracht ten opzichte van de euro, de yen, de Zwitserse frank en de Chinese renminbi. Tot slot kunnen de onzekere economische vooruitzichten ertoe hebben geleid dat veel beleggers hun toevlucht namen tot het gele metaal als veilige haven voor hun investeringen.
   
Klik hieronder voor het volledige rapport:

Attachments