MFS: Beleggers, berg u! Volatiliteit op komst

MFS: Beleggers, berg u! Volatiliteit op komst

United States Politics
Amerikaanse Verkiezingen.jpg

Gisteren vond het eerste verkiezingsdebat plaats tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden. Al snel werd duidelijk dat de mannen de strijd verbaal hard aangingen en recht tegenover elkaar staan, ook wat betreft hun plannen voor de economie.

Hoewel het zeer begrijpelijk is dat beleggers zich voelen alsof ze op een T-splitsing staan, hangt niet alles af van wie er de komende vier jaar in het Witte Huis zit, schrijft de Amerikaanse vermogensbeheerder MFS in ‘2020 US Presidential election: Let the games begin!’ “Laat je niet te veel beïnvloeden door schreeuwende krantenkoppen, houd discipline en kijk naar de lange termijn.”

Doordat de Senaat en het Huis van Afgevaardigden los staan van de wie er president wordt, kunnen ze als elkaars contragewicht dienen. Zeker ook op de economisch relevante punten waar Democraten en Republikeinen recht tegenover elkaar staan, zoals belasting, handel en de zorg. Het grootste gevaar voor beleggers ligt in de sluimerende, maar oplopende onzekerheid. De peilingen lopen gelijk op en het is nog maar de vraag of er op de verkiezingsdag uitsluitsel is over de uitslag, ook voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Dit samen met de pandemie, de oplopende onrust in Amerika en inkomensongelijkheid, kan zorgen voor grote onzekerheid op de markten en een periode van meer volatiliteit. Het is aan beleggers om het hoofd koel te houden en goede afwegingen te blijven maken, zegt MFS.