DWS: Duitse winkelverkopen houden goed stand ondanks lockdown

DWS: Duitse winkelverkopen houden goed stand ondanks lockdown

Germany Coronacrisis
Duitse vlag.jpg

Hieronder vindt u een korte reactie van Martin Moryson, hoofdeconoom Europa bij vermogensbeheerder DWS op de Duitse winkelverkopen.

"De Duitse winkelverkopen hebben in april verbazingwekkend goed standgehouden. Er werd, vergeleken met april vorig jaar, slechts voor 6,5% minder gekocht, en dat terwijl Duitsland vorige maand in lockdown verkeerde."

"Een reden voor de ‘lichte’ daling van de retail sales kan zijn dat het bruto-inkomen in het eerste kwartaal 2,5% op jaarbasis hoger lag. De Duitse consument is de recessie ingedoken met een redelijk goedgevulde portemonnee."

"Niet alleen supermarkten profiteerden door de hamsterwoede, er werd ook meer online gekocht. Duitsland had op dat gebied ook wat in te halen. De prima cijfers geven aanleiding om te vermoeden dat Duitsland er dit keer weer met wat kleinere kleerscheuren van afkomt."