Quintet Private Bank start activiteiten in Zwitserland

Quintet Private Bank start activiteiten in Zwitserland

Banks
zwitserland.jpg

Quintet Private Bank, met hoofdkwartier in Luxemburg en gevestigd in 50 Europese steden, heeft nu ook een kantoor in Zürich, Zwitserland.

De opening volgt op de succesvolle overname van de in Zürich gevestigde Bank am Bellevue, de vermogensbeheertak van de Bellevue Group AG, en op de goedkeuring van de transactie door de regelgevende autoriteiten.

De nieuwste bank van Zwitserland bevindt zich in het hart van het financiële centrum van Zürich.  Zij heeft als doelstelling om het binnenlandse en internationale cliëntenbestand van Bank am Bellevue uit te breiden. Dit door te profiteren van de status van Zwitserland als een van de belangrijkste financiële centra van de wereld en de Quintet groep met haar eigen netwerk van toonaangevende private banken in Europa.

Onder leiding van CEO Emmanual Fievet en met circa 40 personeelsleden, waarvan de helft voorheen werkzaam was bij Bank am Bellevue, wil Quintet in dit zeer concurrerende segment een plek veroveren door de flexibiliteit van een kleinere bank te combineren met de financiële middelen en reikwijdte van de groep.

De Zwitserse vestiging is personeel aan het werven en wil de komende twaalf maanden het personeelsbestand verdubbeld zien. Fievet laat weten dat Quintet de nadruk legt op het selecteren van ervaren relatiebeheerders, die de filosofie van Quintet delen en zich volledig inzetten om het vertrouwen te verdienen van de individuen en de families voor wie wij actief zijn.

Door een op maat gesneden benadering te combineren met een zuiver onafhankelijke advisering, wil Quintet in Zwitserland een nieuwe norm stellen in private banking. Dankzij bedrijfseigen beleggingsovertuigingen en een open architectuur hebben cliënten toegang tot de oplossingen die voor hen de juiste zijn. Oplossingen geboden door een team dat zich met verve inzet om cliënten hun doelen te laten realiseren. Hierbij bouwt het team op een innovatief beleggingsproces dat inspeelt op de individuele wensen van iedere cliënt.

"Nu we deze belangrijke transactie succesvol hebben afgerond, bieden wij nieuwe kansen aan mensen met ondernemersgeest," aldus Fievet, lid van de Quintet Group Executive Committee en voormalig CEO/Head of International Private Banking bij Edmond de Rothschild (Suisse).  “Met de juiste mensen, cultuur, financiële middelen en lange termijn horizon, hebben wij een unieke kans om de status quo uit te dagen.”

"Ik verheug me erop om een vernieuwende private bank op te bouwen, die klein genoeg is om daadwerkelijk persoonlijk te zijn en groot genoeg om toegang tot de wereld te bieden," "Samen met mijn collega's hier in Zürich en in heel Europa, zullen we focussen op wat er voor onze stakeholders het meeste toe doet. Complexe verbanden en processen willen we mijden, uiteenlopende standpunten omarmen en ons bedrijf laten groeien met de wensen en dromen van onze cliënten als uitgangspunt.

“De start van Quintet is een mijlpaal voor ons bedrijf," aldus Jakob Stott, Group CEO en lid van de Raad van bestuur van Quintet Private Bank, dat later dit jaar ook een eerste filiaal in Kopenhagen zal openen, afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties.

"Ook nu we doorgaan met investeren in onze medewerkers, in geografische uitbreiding en in langetermijngroei, blijven wij ons richten op ons primaire doel: altijd het juiste doen en niet de makkelijkste weg kiezen voor de individuen en families voor wie wij actief zijn."