Pictet AM: Drie misverstanden over Emerging Market Credits ontzenuwd

Pictet AM: Drie misverstanden over Emerging Market Credits ontzenuwd

Emerging Markets EMD
Qian Zhang (Pictet Asset Management)_980x600.jpg

De corona-onrust leidde in maart tot een grote schok op de aandelen- en obligatiemarkten. Daarbij bleven Emerging Markets Corporate Bonds (EMC) niet buiten schot. Het is echter niet vanzelfsprekend dat deze categorie in de pas loopt met andere, meer risicovolle segmenten van de obligatiemarkt, meent Qian Zhang, Senior Client Portfolio Manager Emerging Corporate Bonds bij Pictet Asset Management.

‘Obligaties van bedrijven uit opkomende markten zijn voornamelijk in handen van lokale beleggers. Deze partijen zijn meer gericht op de eigen markt en zijn minder gevoelig voor de koersbewegingen op internationale vastrentende markten. Dat geldt met name voor Azië, wat veruit de belangrijkste regio is binnen de EMC-wereld. Ook speelt mee dat lokale partijen minder snel door outflows of een liquiditeitscrunch gedwongen worden hun positie af te bouwen. Een gevolg is dat de volatiliteit van de beleggingscategorie vaak lager ligt dan je zou denken’, vertelt Zhang.

 

Lees hieronder het volledige artikel.

Attachments